Joi, 10 septembrie, este ultima zi în care școlile trebuie să-i anunțe pe părinți cum se vor ține orele. Scenarii pentru începerea cursurilor

7 septembrie 2020, 20:14

Școlile ar trebui să se deschidă în 14 septembrie în majoritatea localităților din țară. În aceste zone se aplică deci scenariul verde care prevede participarea zilnică a tuturor elevilor la cursuri. La polul opus, unde se înregistrează un număr mare de cazuri, școala se va face online într-un scenariu roșu. Între aceste două extreme, conducerea școlilor poate decide ca totul să respecte scenariul galben.

Ministerul Educației transmite că în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori, adică se va învăța on-line.

Potrivit sursei citate, conform analizei epidemiologice, realizate la nivelul municipiului București, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.

Fiecare unitate de învăţământ va avea la dispoziţie trei zile pentru a face planul de deschidere în funcţie de situaţia anunţată de DSP, dar şi de infrastructura pe care o are la dispoziţie.

Astfel, după ce va fi ales scenariul, propunerea va fi trimisă către Inspectoratele Şcolare şi Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă propunerea este acceptată de Comitete, se întoarce la inspectorat, iar decizia finală se ia pe 10 septembrie.

Cu o rată între 0-1 – localitatea se încadrează în scenariul verde, între 1-3 în scenariul galben, iar peste 3 la mie în scenariul roșu.

Capitala se încadrează, potrivit analizei Direcției de Sănătate Publică, în scenariul galben, cu o rată de incidență a îmbolnăvirilor de 1,12. Situație care s-ar putea schimba rapid, spun asociațiile de părinți.

Autoritățile spun că vor începerea școlilor pe 14 septembrie în condiții de siguranță pentru toți elevii și vor continua demersurile și pentru ca infrastructura online să fie întărită.

SITUAȚIA DIN BUCUREȘTI

Școlile din sectoarele 3,4,5- vor funcționa după scenariul verde.

Școlile din sectoarele 1,2 și 5- vor funcționa după scenariul galben.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite