VIDEO Cronica unui caz ca-n filme. Johnny Depp a fost defăimat de fosta lui soție, Amber Heard. Verdict în Statele Unite, la capătul unui proces de aproape două luni, presărat cu acuzații dure, dar și cu mărturii bizare

Johnny Depp și Amber Heard
Johnny Depp și Amber Heard
1 iunie 2022, 23:26

Verdictul, dat după 13 ore de deliberări, marchează finalul unui caz presărat cu acuzații dure privind acte repetate de violență și distrugerea carierelor artistice, un caz care a polarizat opinia publică de peste Ocean.

Au fost săptămâni întregi de audieri, cu dovezi și mărturii care au captat atenția nu doar prin gravitatea lor, ci și prin caracterul bizar al faptelor relevate.

Un juriu din Marea Britanie a decis anterior că dovezile arătau în mod evident că Depp ar fi avut un comportament abuziv față de fosta sa soție. Judecătorul britanic a fost de părere că dovezile erau „copleșitoare” și că era clar că Depp ar fi atacat-o pe Heard, făcând-o să se teamă pentru viața ei.

Juriul din SUA a decis însă altfel.

La procesul din SUA, Heard a prezentat înregistrări pe care le-a realizat în timpul căsniciei cu Depp, în care actorul apare lovind dulapuri cu pumnul.

Cealaltă parte a citat un medic psiholog care a depus mărturie că Heard a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate borderline și că suferă de tulburare de personalitate histrionică, dorindu-și să fie mereu în centrul atenției.

Un lucru remarcat pe scară largă a fost folosirea talentului actoricesc de către ambii protagoniști pe parcursul acestui proces.

Atât Amber Heard, cât și Johnny Depp s-au folosit de abilitățile lor actoricești pentru a fi cât mai convingători în fața juriului, uneori într-un mod mult prea afectat.

Nu puține au fost momentele în care detalii din căsnicia celor doi sau întrebările adresate de avocați au stârnit hohotele de râs ale protagoniștilor și ale audienței.

Juraților li s-a cerut să decidă dacă Heard a acționat cu rea voință când a scris în 2018 un articol de opinie în Washington Post, dacă știa că lucrurile pe care le povestea sunt false, dacă a publicat articolul fără să țină cont de adevăr.

Deși în articol nu era pomenit numele lui Depp, era clar că articolul avea legătură cu episodul în care Heard a cerut un ordin temporar de restricție la adresa fostului ei soț. Heard a scris: „Acum 2 ani, am devenit o figură publică a violenței domestice și am simțit din plin mânia culturii noastre față de femeile care se decid să vorbească.”

Jurații au fost de părere că există dovezi de rea intenție din partea lui Heard, care este obligată astfel să plătească 15 milioane de dolari daune, dar au fost de acord și cu două din capetele de acuzare ale lui Heard la adresa lui Depp, obligându-l pe actor la plata a două milioane de dolari.

Amber Heard a primit verdictul vizibil întristată.

Johnny Depp nu a fost în sală. El este în Marea Britanie, iar potrivit unei surse apropiate, avea deja angajamente pentru această perioadă, stabilite încă dinainte de proces.

Pe rețelele de socializare au apărut secvențe cu Depp urcând în serile anterioare pe scenă la concerte susținute de Jeff Beck și cântând alături de acesta, spre surpriza totală a publicului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite