Joe Biden vrea ca 70% dintre americani să fie vaccinați până de Ziua Independenței. Repornirea Americii ar putea veni chiar de Ziua Națională

5 mai 2021, 12:53

Repornirea Americii ar putea veni chiar de Ziua Independenței. Cel puțin asta își dorește președintele Biden, care, într-o alocuțiune televizată, a trasat un obiectiv clar.

Joe Biden, preşedintele SUA:Obiectivul nostru este ca, până pe 4 iulie, 70% dintre americani să aibă cel puţin prima doză, iar 160 de milioane să fie vaccinaţi în totalitate„.

Un obiectiv realist, consideră cei mai mulți, în condițiile în care deja 105 milioane de americani și-au primit dozele, iar rata de vaccinare la nivel național este, în medie, de un milion de vaccinări pe zi.

Campania de imunizare ar putea fi extinsă și la copiii cu vârste între 12 și 15 ani.

Agenția Federală a Medicamentului analizează oportunitatea inoculării cu vaccinul Pfizer după ce testele clinice au arătat rezultate bune.

Potrivit publicației New York Times, o decizie este așteptată săptămâna viitoare, iar administrația a anunțat că este pregătită.

Joe Biden, preşedintele SUA: Vreau ca părinţii americani să ştie că, dacă va veni acel anunţ, suntem pregătiţi să acţionăm imediat. Vom avea 20 de mii de farmacii din toată ţara pregătite să-i vaccineze pe acei adolescenţi imediat ce Agenţia Federală a Medicamentului va da undă verde„.

Aproximativ 17 milioane de tineri americani ar putea fi imunizați dacă se aprobă vaccinul pentru ei.

Deocamdată, serul Pfizer se administrează doar celor peste 16 ani.

Dacă președintele Biden își va atinge obiectivul, atunci, pe 4 iulie, americanii vor sărbători inclusiv ceea ce el a numit „independența față de virus”.

Deși experții nu mai susțin cu tărie rata de 70% din populație ca pragul pentru așa-numita „imunizare de turmă”, exemplul Israelului, lider global în vaccinare, este grăitoare: după ce a vaccinat cu ambele doze 60% din populație, toate activitățile au fost reluate, iar rata de infectare este aproape zero.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite