Joe Biden şi Boris Johnson consideră că rămâne o „oportunitate pentru diplomaţie”

Casa Albă
Casa Albă
14 februarie 2022, 22:56

„Prim-ministrul şi preşedintele Biden s-au informat reciproc despre discuţiile lor recente cu colegi din întreaga lume. Ei au convenit că rămâne o oportunitate crucială pentru diplomaţie şi pentru ca Rusia să renunţe la ameninţările împotriva Ucrainei”, a indicat un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson, la finalul acestei convorbiri.

Cei doi lideri au repetat că o incursiune în Ucraina „ar duce la o criză prelungită pentru Rusia, cu pagube considerabile atât pentru Rusia, cât şi pentru restul lumii”.

Ei au subliniat necesitatea ca occidentalii „să rămână uniţi în faţa ameninţărilor ruse, în special prin impunerea unui ansamblu important de sancţiuni în cazul escaladării agresiunii ruse”, precum şi „necesitatea ca ţările europene să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc, o măsură care, mai mult decât oricare alta, ar lovi în centrul intereselor strategice ale Rusiei”.

Mai devreme, Boris Johnson considerase posibilă o invazie rusă a Ucrainei „în următoarele 48 de ore”, îndemnându-l pe Vladimir Putin să facă un pas înapoi din pragul „dezastrului”.

Potrivit Downing Street, Boris Johnson a decis să-şi întrerupă o călătorie în nord-vestul Angliei pentru a se întoarce la Londra şi intenţionează să prezideze marţi o reuniune interministerială de criză, cunoscută sub numele de COBRA, după ce serviciile de informaţii l-au pus la curent cu situaţia actuală.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite