Joe Biden se bucură că a ajuns la un ”compromis” cu republicanii privind plafonul datoriei publice: Se evită ”un default catastrofal”

Președintele SUA Joe Biden
Președintele SUA Joe Biden
28 mai 2023, 06:43

„Acest acord este un compromis, ceea ce înseamnă că nimeni nu obţine tot ce îşi doreşte„, a declarat preşedintele democrat, asigurând că textul, ale cărui detalii nu se cunosc, „reduce cheltuielile protejând în acelaşi timp programele publice esenţiale”.

Camera Reprezentanţilor, cu majoritate republicană, va vota miercuri, a indicat speaker-ul acesteia, Kevin McCarthy. Va urma Senatul, cu majoritate democrată.

Liderul republican a estimat într-un scurt discurs că acest compromis bugetar, despre care nu a dat detalii, este „pe deplin demn de poporul american”.

Kevin McCarthy a mai făcut cunoscut că se va întâlni din nou duminică cu preşedintele Joe Biden şi, în aceeaşi zi, va publica textul, rezultat al unor negocieri dificile.

Potrivit mai multor media americane, acordul la care s-a ajuns între executiv şi opoziţie ridică pentru doi ani, deci până după alegerile prezidenţiale din 2024, plafonul datoriei publice a Statelor Unite. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite