VIDEO | Joe Biden, prima sa vizită la granița cu Mexicul confruntată cu sosiri record de migranţi

Granița dintre SUA și Mexic în El Paso / captura Youtube
Granița dintre SUA și Mexic în El Paso / captura Youtube
9 ianuarie 2023, 08:21

Liderul american, acuzat de opoziţia republicană că închide ochii la această criză, se întâlneşte cu poliţişti de frontieră în oraşul texan El Paso, pentru a încerca să abordeze un punct slab din bilanţul său.

El a fost întâmpinat la coborârea din avion de către foarte conservatorul guvernator al Texasului, Greg Abbott, care îl acuză pe democrat că a transformat frontiera într-o sită.

Vizita lui Joe Biden la frontiera de sud a Statelor Unite este prima etapă a unui turneu de trei zile, concentrat pe probleme de migraţie şi trafic de droguri, care îl va conduce apoi la Ciudad de Mexico. Preşedintele american va participa la un summit cu omologul său mexican, Andrés Manuel Lopez Obrador, şi premierul canadian, Justin Trudeau.

Preşedintele Statelor Unite este însoţit de ministrul securităţii interne, Alejandro Mayorkas, care a cerut duminică la postul de televiziune ABC o „soluţie regională” la criza migratorie.

Joi, Casa Albă a anunţat deja o serie măsuri pentru a încerca să detensioneze situaţia de la frontieră, unde au fost înregistrate peste 230.000 de arestări în noiembrie.

Până la 30.000 de migranţi calificaţi vor primi permisiunea în fiecare lună să intre în SUA provenind din Cuba, Haiti, Nicaragua şi Venezuela, însă vor trebui să vină cu avionul, pentru a nu creşte volumul de muncă al agenţilor de la frontiera terestră. În schimb, cei care vor trece ilegal frontiera vor respinşi mai uşor, conform executivului american, preluat de Agerpres.

Aceste anunţuri au fost criticate atât de dreapta, care îl acuză în mod regulat de laxism pe această temă, cât şi de asociaţiile pentru drepturile omului, care îi reproşează că a adus atingere dreptului la azil.

VIDEO Biden, prima vizită la granița dintre SUA și Mexic, în El Paso

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite