Joe Biden merge în Polonia la împlinirea unui an de când Putin a declanșat războiul din Ucraina. Liderul de la Casa Albă va avea întâlniri și cu liderii NATO din Formatul București

10 februarie 2023, 21:52

Secretara de presă Karine Jean-Pierre a declarat că vizita președintelui Biden va avea loc între 20 și 22 februarie.

„Se va întâlni cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum și despre eforturile noastre colective de a sprijini Ucraina și de a întări postura aliată de descurajare”, a spus ea, într-o declarație de presă.

„Se va întâlni și cu liderii Formatului București (București 9), un grup al aliaților noștri din flancul estic NATO, să reafirme sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru securitatea Alianței.”

John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, a fost întrebat de reporteri dacă președintele va trece granița cu Ucraina. „Nu am informații despre alte opriri și despre care să vorbesc”, a spus el.

„Președintele Biden va ține un discurs înainte de împlinirea unui an de la invadarea brutală și neprovocată a Ucrainei de către Rusia, abordând modul în care Statele Unite au adunat lumea pentru a sprijini poporul Ucrainei în timp ce acesta își apără libertatea și democrația, și cum vom face ca să rămânem alături de poporul Ucrainei atât timp cât este nevoie”, se precizează într-un comunicat al Casei Albe, difuzat vineri seară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite