Joe Biden a discutat despre Alexei Navalnîi și programul START, în prima convorbire telefonică în calitate de președinte avută cu Vladimir Putin

30 ianuarie 2021, 17:30

Moscova a făcut primul pas spre noul locatar de la Casa Albă, dar președintele domocrat a dat dovadă de precauție. Înainte de a vorbi cu Vladimir Putin, Joe Biden a purtat o discuție cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Arestarea lui Alexei Navalnîi și presupusele atacuri cibernetice ruse au fost chestiunile invocate de Joe Biden.

JOE BIDEN, preşedintele SUA: „Cred că e în interesul ambelor părţi să semnăm un nou tratat START şi Rusia trebuie să înţeleagă că suntem îngrijoraţi în privinţa comportamentului lor, fie că e vorba de Navalnîi, de atacurile cibernetice sau de rapoarte privind mituirea militarilor americani din Afganistan.”

În ce privește Tratatul pentru Reducerea Armamentului Strategic, START, care va expira luna viitoare, Joe Biden i-a sugerat omologului său că ar fi bine ca acesta să fie prelungit.

În linia normalizării relației ruso-americane, dorință exprimată de liderul de la Kremlin în timpul convorbirii telefonice, la doar câteva zile după, deputații ruși au ratificat noul START.

A comentat subiectul la emisiunea „Lumea Azi”, Nadia Crișan, consultant politic și director al școlii de afaceri publice și internaționale Woodrow Wilson din cadrul universității Princeton.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite