Joe Biden a confirmat că SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina „Ucrainenii au nevoie de capabilități pentru a se apăra de agresiunea rusă pe termen lung”

25 ianuarie 2023, 19:38

„Acesta este motivul pentru care SUA a angajat sute de vehicule blindate de luptă până în prezent, peste 500, ca parte a pachetului de asistență pe care l-am anunțat vinerea trecută. Iar astăzi, anunț că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina” a spus preşedintele american.

Biden descrie tancurile Abrams ca fiind „cele mai capabile tancuri din lume” și „extrem de complex de operat și întreținut”. Prin urmare, SUA oferă Ucrainei și piesele și echipamentele necesare pentru a susține eficient aceste tancuri pe câmpul de luptă.

El a mai spus: Livrarea acestor tancuri pe teren va necesita timp – timp pe care îl vom folosi pentru a ne asigura că ucrainenii sunt pe deplin pregătiți să integreze tancurile Abrams în apărarea lor.

Biden a spus că îi este „recunoscător” cancelarului Olaf Scholz pentru că „a făcut un pas înainte” pentru a furniza tancuri Leopard 2 de fabricație germană Ucrainei și pentru „conducerea și angajamentul său ferm” de a sprijini Ucraina.

 

 

Scholz a fost „o voce puternică pentru unitate și un prieten apropiat”, a spus Biden.

El a continuat prin a mulțumi fiecărei țări care sprijină Ucraina și care a participat la reuniunea miniștrilor Apărării de săptămâna trecută de la baza aeriană Ramstein din Germania.

Nu există „nicio amenințare ofensivă” la adresa Rusiei, a afirmat Biden, adăugând că sprijinul occidental pentru Kiev are ca scop „să ajute Ucraina să apere și să protejeze teritoriul ucrainean”.

El a mai spus: Dacă trupele ruse s-ar fi întors în Rusia, acest război s-ar fi încheiat astăzi. Asta este ceea ce ne dorim cu toții – sfârșitul acestui război.

Biden i-a spus președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, atunci când acesta a vizitat Washingtonul în decembrie, că „suntem alături de voi atâta timp cât va fi nevoie”.

Întrebat de un reporter de ce SUA a decis să anunțe decizia trimiterea de tancuri Abrams în Ucraina la doar câteva ore după ce Germania a decis să trimită tancuri Leopard 2, Biden spune: Germania nu m-a forțat să mă răzgândesc. Am vrut să mă asigur că suntem cu toții împreună… așa cum facem în acest moment.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite