Joe Biden a cerut o anchetă în cazul scurgerii de informații de la Pentagon. Suspectul Jack Teixeira avea acces la dosare secrete de la vârsta de 19 ani

15 aprilie 2023, 19:41

În vârstă de 21 de ani, principalul suspect în cazul scurgerilor de informații de la Pentagon primise acces la dosarele ultrasecrete încă de acum doi ani. O măsură pe care presă americană o consideră cel puțin ciudată, dat fiind lipsa de experiență a militarului.

Din Irlanda, președintele american Joe Biden a comentat recentul scandal și arestarea tânărului militar: Am cerut Departamentului (Justiţiei) să se asigure că află motivul pentru care el (Jack Teixeira) a avut acces. În primul rând. Şi, în al doilea rând, să se concentreze pe cauzele care au permis să se întâmple acestea. Şi asta se întâmplă chiar acum. Nu am nimic de spus faţă de ce s-a spus deja.
– Cât credeţi că va dura ancheta?
– Nu se poate spune cât timp va dura investigaţia. Nu cred că va fi foarte lungă. Cred că vom avea un rezultat mai repede decât credeam.

Pe de altă parte, cei din orășelul în care locuia Jack Teixeira spun că anturajul acestuia era cel puțin ciudat.

Principalul suspect avea acces la dosare secrete la vârsta de 19 ani.

Locuitor din Dighton, Massachusetts:La fel ca majoritatea copiilor cu care am crescut, la liceu, am jucat Minecraft sau Grand Theft Auto, astfel de jocuri. Ceva obişnuit, nimic ieşit din comun.
– Credeţi că el era interesat de armată?
Da, mulţi copii cu care am fost colegi erau pasionaţi de armată, depinde ce fel de armă…

Citește și: Jack Teixeira, pus sub acuzare în cazul scurgerii de documente de la Pentagon

Potrivit dezvăluirilor citate de site-ul Politico, Ungaria ar fi ajutat în secret Ucraina cu livrarea de arme și a permis folosirea spațiului sau aerian de către aviația statelor din NATO. Guvernul de la Budapesta a negat public că ar fi permia tranzitarea spațiului spu aerian de către avioane sau elicoptere destinate Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă