Joe Biden, un leader politic veritabil și o speranță reală în lumea incertă de astăzi pentru foarte mulți americani copleșiți de criza sanitară și de declinul economic

17 ianuarie 2021, 22:57

O viață în slujba americanilor: 6 mandate de senator, două încercări de ajunge președinte și două mandate de vicepreședinte, partenerul de rezistență, de construcție și echilibru al președintelui Barack Obama.

Acesta a reușit să-l emoționeze până la lacrimi pe Joe Biden când i-a acordat, într-o ceremonie surpriză, cea mai înaltă distincţie civilă, Medalia Libertăţii.

O carieră marcată de profesionalism și perseverență, o experiență politică uriașă, fragmentată de drame personale.

Licențiat în Științe politice și Drept, la numai 30 de ani Joe Biden devenea cel mai tânăr senator ales al Statelor Unite.

Bucuria i-a fost întreruptă brutal de moartea fulgerătoare, în 1972, într-un accident de circulație, a soției sale și a fiicei de un an. Cei doi băieți au fost răniți.

Jill Jacobs, o profesoară de engleză la Universitatea din Delaware, i-a redat, mai târziu, speranța și dragostea de viață. S-au căsătorit în 1977 și au împreună o fiică.

O nouă lovitură vine în 2015, când vicepreședintele Biden își pierde fiul cel mare, Beau, căruia i se prevedea un viitor strălucit în politică. S-a vorbit despre el ca despre versiunea perfectă a lui Joe Biden. La numai 46 de ani, a fost răpus de o maladie necruțătoare.

În campania din 2020, a fost atacat prin prisma fiului mai mic, Hunter, fiind speculată perioada în care acesta a fost membru în CA-ul unei companii energetice din Ucraina și în care ar fi beneficiat de influența tatălui.

Un leader politic veritabil, o speranță reală în lumea incertă de azi pentru foarte mulți americani copleșiți de criza sanitară, de coșmarul declinului economic, de ascensiunea Chinei.

Labirintul politicii la vârf nu are prea multe secrete pentru Joe Biden. Este considerat de lideri ai lumii un adevărat om politic, iar prezența sa la Casa Albă va însemna și un nou început în relația euro-atlantică.

Joe Biden s-a dovedit vizionar, întrucât pe 13 ianuarie 1988, în calitate de senator american, își asigura auditoriul că, într-o zi, el va fi președintele Americii.

Certificarea victoriei lui Joe Biden în Congres s-a produs după ore de haos și scene de neimaginat, provocate de susținători ai lui Donald Trump.

După aproape 5 decenii de carieră politică, Joe Biden ajunge la Casa Albă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite