Joe Biden: Pachet de 800 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe ucraineni să lupte în Donbas – zeci de tunuri, muniție și drone tactice. Pentru fiecare tanc rusesc avem o armă antitanc

Joe Biden
Joe Biden
21 aprilie 2022, 16:32

Joe Biden a anunțat joi aprobarea unui pachet de asistență de securitate pentru Ucraina care include artilerie, echipament greu și care corespunde nevoilor Ucrainei și nevoilor Donbas-ului, „pentru că acolo e un alt tip de război”. „Fac un anunț adițional despre aprobarea unui pachet de 800 de milioane de dolari pentru a-i ajuta să lupte în Donbas, care cuprinde zeci de tunuri, 144.000 de muniții dar și drone tactice. În ultima vreme am trimis mii de drone, rachete, sisteme radare, elicoptere. Pentru fiecare tanc avem o armă tantitanc, un raport real de 10 la 1”.

Preşedintele rus Vladimir Putin „nu va reuşi niciodată” să ocupe Ucraina, a promis cu acest prilej preşedintele american.

„Ne aflăm într-o perioadă critică în care (ei) pregătesc terenul pentru următoarea fază a războiului”, iar SUA şi aliaţii lor „se mişcă cât mai repede posibil” pentru a furniza Ucrainei echipamentele şi armele de care are nevoie, a adăugat Biden.

 

Declarații ale lui Joe Biden:

– un anunț adițional despre aprobarea unui pachet de 800 de milioane de dolari pentru a-i ajuta să lupte în Donbas, care cuprinde zeci de tunuri, zeci de mii de alte muniții dar și drone tactice

– În ultima vreme am trimis mii de drone, rachete, sisteme radare, elicoptere. Pentru fiecare tanc rusesc avem o armă tantitanc, un raport real de muniție de 10 la 1.

– Facilităm și fluxul de arme de la noi și din partea aliaților. De exemplu, sistemul aerian din Cehoslovacia – noi il ducem în Ucraina!

– Ucraina este capabilă să-și apere țara de un asalt total din partea Rusiei

–  Bătălia pentru Kiev a fost o victorie istorică pentru poporul ucrainean

– Nu știm cât va dura acest război, dar, pe măsură ce ne apropiem de pragul celor două luni, iată ce știm, Putin nu a reușit să-și atingă marile ambiții pe câmpul de luptă. După săptămâni de bombardamente, Kievul rămâne în picioare. Președintele Zelensky și guvernul său ales democratic rămân încă la putere.

– Și forțele armate ucrainene, la care s-au alăturat mulți civili ucraineni curajoși, au zădărnicit cucerirea țării de către Rusia. Au fost susținute încă din prima zi de o aprovizionare nelimitată de arme, muniții, armuri, informații, din partea națiunilor lumii libere, condusă de noi, Statele Unite

– Acum trebuie să accelerăm pachetul de asistență pentru a ajuta la pregătirea Ucrainei pentru ofensiva Rusiei, care va fi mai limitată din punct de vedere geografic, dar nu din punct de vedere al brutalității

–  Cu ceea ce am făcut acum vom asigura un flux continuu de armament în următoarele săptămâni, către Ucraina

– Săptămâna viitoare voi trimite o listă suplimentară în Congres, pentru a menține fluxul fără întrerupere către bravii luptători ucraineni

– Unitatea noastră cu aliații și partenerii noștri și unitatea noastră cu poporul ucrainean îi transmite lui Putin un mesaj inconfundabil: nu va reuși niciodată să ocupe Ucraina! Nu se va întâmpla asta!

–  500 de milioane de dolari asistență pentru poporul ucrainean. Finanțarea poate fi folosită pentru a-și stabiliza economia, pentru a sprijini comunitățile care au fost devastate de atacul rusesc și pentru a plăti lucrătorii curajoși care continuă să ofere servicii esențiale poporului Ucrainei.

– Aproximativ două treimi din toți copiii din Ucraina nu mai sunt în casa lor. E un element extrem de dur.

– Noi va trebui să-i ajutăm și pe refugiații ucraineni. Astăzi anunț un nou program – „Uniți pentru Ucraina” – să-i ajutăm să vină direct în SUA, inclusiv cu vize de emigranți și procesare ultrarapidă. Acest program va fi rapid, foarte clar și se va duce direct către poporul ucrainean. Noul program va permite ucrainenilor care au un sponsor să vină direct în Statele Unite.

–  Ieri, Trezoreria a lansat noi măsuri pentru a prinde noi indivizi și entități care încearcă să evadeze din aceste condiții restrictive. Niciunei nave care merge sub drapelul rusesc nu i se va permite accesul în porturile noastre. Niciuneia!

– Putin a eșuat, iar forțele armate ucrainene alături de care luptă mulți civili și-au dovedit iscusința.

– Ei cred că unitatea Vestului nu va fi atât de consistentă cum a fost. Vom dovedi că se înșeală.

– Este responsabilitatea noastră se menținem lumea unită în acest efort.

– (Întrebat despre Mariupol) Oare Putin controlează Mariupolul? Nu avem nicio dovadă că Mariupol a căzut.

– Întrebarea este: Vom continua oare să menținem suportul sprijinului internațional pentru a-l determina pe Putin să nu calce Ucraina în picioare? Cel mai important până acum este menținerea unității. Până acum e bine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite