Joe Biden, optimist privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO, în ciuda obiecțiilor Turciei: Vom fi bine

Finlanda - Suedia - NATO
Finlanda - Suedia - NATO
18 mai 2022, 22:06

Joe Biden a răspuns unor reporteri în timp ce se afla la Joint Base Andrews, baza aeriană militară din afara Washingtonului, DC, la care președintele este adesea transportat cu elicopterul Marine One înainte de a se îmbarca în Air Force One pentru călătorii oficiale.

„Am primit un telefon cu luni în urmă de la președintele Finlandei, a vrut să vină să mă vadă, ne-am văzut, mi-a spus la ce se gândește. Și am primit un telefon că atât liderul Finlandei, cât și al Suediei vor veni să mă vadă joi. Cred că vom fi bine”, le-a spus președintele reporterilor, potrivit The Guardian.

Întrebat de un reporter dacă va putea convinge Turcia, liderul de la Casa Albă a răspuns: „Nu merg în Turcia, dar cred că va fi totul în regulă.”

Finlanda și Suedia au depus oficial cererea de aderare la NATO, o decizie luată după invazia Rusiei în Ucraina. Dar nu numai Moscova se opune aderării celor două state nordice la alianță, ci și Turcia. Ankara susține că Finlanda, dar mai ales Suedia, găzduiesc grupări teroriste care îi amenință securitatea, în special Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

CITIȚI ȘI Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO

Surse: Turcia a blocat începutul negocierilor de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite