Joe Biden, o jumătate de veac în politică. De la 6 mandate de senator la „cel mai bun vicepreședinte pe care America l-a avut vreodată”. Acum, la Casa Albă

7 noiembrie 2020, 16:37

În vârstă de 77 de ani, candidatul democraților dorește să capitalizeze experiența acumulată ca senator și vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii.

Biden se află la a treia încercare de a ajunge președinte. Prima dată a vrut să candideze în 1988, dar a renunțat pe fondul unor acuzații de plagiat, a doua oară în 2008, când nu a reușit să treacă de pragul alegerilor primare din Partidul Democrat.

A ajuns în schimb să fie mâna dreaptă a președintelui Barack Obama, pe parcursul celor două mandate ale acestuia.

Barack Obama: „Cel mai bun vicepreşedinte pe care America l-a avut vreodată, domnul Joe Biden!„.

Joe Biden a fost ales senator pentru prima dată în 1972, iar cariera sa politică a fost presărată de tragedii personale, precum moartea soției și a fiicei sale într-un accident rutier, sau a unuia dintre fii, care a fost răpus de un cancer cerebral în 2015.

Cariera lui Joe Biden nu e lipsită de controverse.

El a fost acuzat de mai multe femei, în mai multe rânduri, de comportament la limita hărțuirii sexuale.

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, avocatul Rudy Giuliani, care îl reprezintă pe Donald Trump, a evocat într-un interviu conexiuni financiare pe care Biden le-ar avea în Romania, prin intermediul fiului său, Hunter Biden, bănuit, de asemenea, de afaceri controversate în Ucraina în timpul mandatului de vicepreședinte al tatălui său.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite