Joe Biden, la 100 de zile de la preluarea mandatului la Casa Albă: America transformă pericolul în posibilitate, criza în oportunitate

29 aprilie 2021, 08:34

”Acum – după numai 100 de zile ale administraţiei mele – pot spune naţiunii: America merge din nou înainte. Transformând pericolul în posibilitate, criza în oportunitate, obstacolele în virtuţi”, a spus Biden.

Liderul de la Casa Albă şi administraţia sa au acţionat pentru a recâştiga încrederea în democraţie şi pentru a demonstra că pot furniza rezultate, progresele înregistrate după primele 100 de zile de mandat fiind ”una dintre cele mai mari realizări logistice pe care ţara le-a văzut vreodată”.

”Vaccinăm naţiunea. Creăm sute de mii de noi locuri de muncă. Le furnizăm oamenilor rezultate reale, ei pot vedea şi simţi asta în viaţa lor de zi cu zi. Aceasta este democraţia în acţiune”, a susţinut preşedintele american.

Joe Biden a folosit acest prilej şi pentru a promova un pachet de asistenţă socială destinat sprijinirii familiilor şi sporirii finanţării educaţiei. Planul va costa 1.800 de miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani şi va fi finanţat prin creşterea anumitor taxe şi printr-o colectare mai consecventă a veniturilor fiscale.

Propunerile liderului de la Casa Albă urmează să fie supuse votului în Congres. Deşi democraţii dispun de o majoritate în Camera Reprezentanţilor, ei vor avea nevoie de sprijinul republicanilor în Senat pentru ca pachetul legislativ să fie adoptat.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite