Joe Biden, despre invadarea Taiwanului de către China: Am spus clar că dorim ca problemele să fie rezolvate în mod pașnic, astfel încât să nu se ajungă niciodată la așa ceva

Joe Biden
Joe Biden
14 noiembrie 2022, 16:16

Președintele american Joe Biden și-a început conferința de presă de la Bali vorbind despre „puterea și rezistența” democrației americane după recentele alegeri de la mijlocul mandatului.

În timpul campaniei electorale, președintele a încercat să prezinte alegerile ca pe un referendum privind negaționismul electoral și violența politică, avertizând că viitorul democrației americane este în pericol și se află pe buletinul de vot în noiembrie.

 

„Ceea ce am văzut a fost forța și rezistența democrației americane. Am văzut-o în acțiune. Poporul american dovedește încă o dată că democrația este ceea ce suntem”, a declarat Biden de la tribună, luni, după întâlnirea cu liderul chinez Xi Jinping.

Joe Biden, despre invadarea Taiwanului de către China

Întrebat despre intenţia Chinei de a invada Taiwanul, Biden a declarat: Am discutat cu preşedintele Chinei, şi acest lucru nu se va întâmpla, iar el a înţeles ce vreau să zic. SUA sunt bine pregătite pentru a se apăra dacă va fi vorba despre un război.

„Am spus clar că dorim ca problemele să fie rezolvate în mod pașnic, astfel încât să nu se ajungă niciodată la așa ceva”, a spus Biden despre un eventual conflict potențial din cauza Taiwanului.

Biden a declarat reporterilor că „i-a spus clar” lui Xi „că politica noastră în Taiwan nu s-a schimbat deloc”. Este exact aceeași poziție pe care am avut-o”.

„Sunt convins că a înțeles exact ceea ce am spus”, a spus Biden despre conversația despre Taiwan.

Despre Coreea de Nord și planurile pentru un nou test cu arme nucleare

Liderul de la Casa Albă a declarat că nu este sigur dacă China are capacitatea de a influența deciziile Coreei de Nord atunci când vine vorba de teste nucleare sau de rachete.

Dar a spus că este convins că liderul chinez Xi Jinping nu dorește noi acțiuni de escaladare din partea Phenianului și a încercat să sublinieze ce ar putea însemna noi provocări din partea Nordului pentru prezența SUA în regiune.

„I-am spus clar președintelui Xi Jinping că eu cred că au obligația de a încerca să clarifice Coreei de Nord că nu ar trebui să se angajeze în teste nucleare cu rază lungă de acțiune și i-am spus clar, de asemenea, că dacă o vor face, adică Coreea de Nord, va trebui să luăm anumite măsuri care vor fi mai mult defensive din partea noastră și nu vor fi îndreptate împotriva… Chinei”, a declarat Biden.

„Este dificil de determinat dacă China are sau nu capacitatea” de a-l convinge pe Kim Jong Un să renunțe la testele sale, a spus Biden. „Sunt încrezător că China nu caută ca Phenianul  să se angajeze în noi escaladări”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite