Joe Biden: Cred că legăturile lui Elon Musk cu alte țări merită atenție. Nu sugerez că face ceva în neregulă

10 noiembrie 2022, 21:52

Jurnalist:  Credeți că Elon Musk este o amenințare la adresa securității naționale a Statelor Unite și că guvernul, cu mijloacele pe care le are la dispoziție, trebuie să investigheze achiziția Twitter făcută împreună cu guverne străine care includ Arabia Saudită?

Joe Biden: Cred că legăturile tehnice și/sau cooperarea lui Elon Musk cu alte țări merită atenție. Nu sugerez că face ceva în neregulă. Nu sugerez acest lucru. Sugerez că aceste aspecte sunt demne de atenție.

Nu este prima dată când președintele american trage un semnal de alarmă cu privire la achiziția Twitter de către Elon Musk. Recent, Joe Biden spunea: „De ce suntem cu toții îngrijorați: Elon Musk iese și cumpără o platfomă care propagă minciuni în întreaga lume (…) Nu mai există editori în America. Nu există editori. Cum pot copiii noștri să înțeleagă ce este în joc?”

Nu este singurul care ridică semne de întrebare legat de contractul de cumpărare a platformei Twitter.

Doi senatori democrați, Ron Wyden, șeful Comisiei de Finanțe, și Chris Murphy din Connecticut, au cerut săptămâna trecută o verificare amănunțită a contractului.

Iată cum justifică democratul Ron Wyden: „Având în vedere lunga practică a regimului saudit de a-și băga la închisoare criticii, plantarea unui spion la Twitter și uciderea brutală a unui jurnalist de la Washington Post, regimul saudit trebuie împiedicat să acceseze informații legate de conturile Twitter, mesaje directe și alte date care ar putea ajuta la identificarea opozanților politici și suprimarea criticilor la adresa familiei regale. De multă vreme susțîn că este o chestiune de securitate națională pentru Statele Unite protejarea datelor americanilor în fața guvernelor străine criminale, iar acest regim saudit se încadrează în descriere”.

În ajunul alegerilor legislative din Statele Unite, Elon Musk a îndemnat alegătorii să voteze cu republicanii. Argumentul său: echilibrul de Putere frânează excesele ambelor tabere.

Drept urmare, Congresul trebuie să fie Republican, câtă vreme Democrații au președinția. Prințul saudit Alwaleed bin Talal, unul dintre cei mai bogați investitori din Orientul Mijlociu, și firma sa de investiții este al doilea cel mai mare investitor de la Twitter, după ce Elon Musk a preluat controlul asupra rețelei sociale sociale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite