Joe Biden, control medical înainte de împlinirea a 79 de ani. Cum a ajuns Kamala Harris prima femeie președinte la Casa Albă

Joe Biden și-a transferat temporar puterile prezidențiale vicepreședintelui SUA, cât timp a fost sub anestezie la examinarea medicală. Kamala Harris a deținut puterea 85 de minute la Casă Albă, fiind primul președinte femeie din istoria SUA.

20 Noiembrie 2021, 13:43 (actualizat 20 Noiembrie 2021, 14:36) Știrile TVR |

Joe Biden, care a împlinit 79 de ani, și-a reluat imediat atribuțiile, fiind declarat apt de echipa de experți. Le-a declarat jurnalisitilor care l-au așteptat în față spitalului Walter Reed că evaluarea stării sale de sănătate a decurs foarte bine. Pe foaia medicală sunt menționate date concrete, printre care artrită, mersul perceput că rigid din cauza unor probleme mai vechi și 5 medicamente pe care le ia președintele SUA.

După controlul medical, Joe Biden a grațiat 2 curcani albi, în grădina cu trandafiri a Casei Albe.

”Prin puterea pe care o am, de preşedinte al SUA, te graţiez. Te graţiez de Ziua Recunoştinţei. Spune ceva. Aşa, foarte bine. A zis "mulţumesc pentru graţiere". Trebuie să-l graţiez şi pe Jelly. Jelly? Nu e nevoie să urci aici. Pot să te graţiez? Mulţumesc tuturor. Să aveţi o Zi a Recunoştinţei foarte foarte fericită”, a spus Joe Biden.

Grațierea simbolică a curcanilor este o tradiție de Ziua Recunoștinței. Liderul de la Casă Albă a spus că sărbătoarea reamintește și în acest an că după întuneric există lumina și speranța.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 13°C
IASI 18°C 16°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 11°C 9°C
CRAIOVA 18°C 13°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI