Joe Biden, candidatul democrat la Casa Albă, conduce detașat în preferințele alegătorilor latino-americani

Joe Biden
Joe Biden
9 septembrie 2020, 09:59

65% dintre alegătorii hispanici intenţionează să voteze cu Joe Biden, în timp ce 24% intenţionează să voteze cu actualul preşedinte, potrivit sondajului realizat de NALEO şi de institutul de sondare a opiniei publice Latino Decisions, citat de Le Figaro.

Printre principalele preocupări ale respondenţilor din America Latină s-au detaşat: pandemia, criza economică rezultată şi mişcarea istorică de protest împotriva rasismului, temele cheie ale campaniei electorale.

52% dintre cei chestionaţi au declarat că dezaprobă cu fermitate modul în care preşedintele republican a tratat pandemia.

Statele Unite au înregistrat aproape 190.000 de decese cauzate de coronavirus şi peste 6,3 milioane de cazuri diagnosticate de la începutul pandemiei. Pentru alegătorii hispanici consultaţi, preşedintele ales în noiembrie va trebui să se concentreze asupra gestionării pandemiei (47%), reducând apoi costul asistenţei medicale (31%).

Sondajul arată, de asemenea, că alegerile prezidenţiale din 2020 prezintă un interes mai mare pentru hispanici decât cele din 2016.

Astfel, 62% dintre respondenţi spun că sunt mai interesaţi în acest an decât acum patru ani şi 78% au spus că vor merge „aproape sigur” la urne, dar 55% preferă votul prin corespondență.

Preşedinţia lui Donald Trump a fost marcată de înăsprirea politicii anti-imigraţie și de proiectul de ridicare a unui zid la graniţa cu Mexic.

Hispanicii sunt cea mai numeroasă minoritate din Statele Unite şi reprezintă 60 de milioane de oameni, mai mult de 18% din populaţia totală a ţării. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, un număr record de 32 de milioane de alegători hispanici ar putea vota la alegerile din noiembrie.

Sondajul NALEO / Latino Decisions a fost realizat în perioada 1-6 septembrie pe un eşantion de 400 de hispanici înregistraţi pe lista electorală, cu o marjă de eroare de plus sau minus 4,9%.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite