Jocurile Paralimpice 2020: Eduard Novak s-a clasat pe locul 11 la contratimp pe velodrom

Eduard Novak la Jocurile Paralimpice
Eduard Novak la Jocurile Paralimpice
26 august 2021, 19:09

Spaniolul a atins o viteză de 58 de km /h și a stabilit un nou record mondial impunandu-se în fața britanicului Cundy.

Pentru Novak, urmează concursul de urmărire individuală pe distanța de 4 km, probă la care în 2012 la Londra a luat medalia de aur.

Tot azi, Eduard Moescu a terminat pe locul 9 în proba de urmărire individuală 3000 de metri. În concursul de tenis de masă după victoria de ieri în fața australianului Hirth, Boby Simion a cedat azi în fața lui Paul Karabardak. Chiar dacă clujeanul a câștigat primul set cu 11-7, britanicul nu a renunțat și s-a impus în următoarele trei.

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak (44 ani), aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio (judo – cat. 60 kg).

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite