Jocurile Olimpice de la Tokyo au ajuns la final! TVR a transmis peste 200 de ore de la Olimpiadă

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat. De astăzi, sportul mondial consemnează în istorie prima Olimpiadă desfășurată în pandemie. Pentru mai bine de două săptămâni, întreaga lume a fost conectată la cel mai mare eveniment sportiv al planetei. Ceremonia de închidere, transmisă în direct de TVR, a fost impresionantă, chiar dacă din tribune au lipsit spectatorii. În topul medaliilor, Statele Unite sunt pe primul loc, urmate de China și Japonia. Iar România ocupă poziția 46.

08 August 2021, 19:25 (actualizat 08 August 2021, 19:32) Știrile TVR |
Olimpiada de la Tokyo a luat sfârșit
Olimpiada de la Tokyo a luat sfârșit
Olimpiada de la Tokyo a luat sfârșit
Olimpiada de la Tokyo a luat sfârșit
Olimpiada de la Tokyo se încheie
Olimpiada de la Tokyo se încheie
Olimpiada 2020 se încheie
Olimpiada 2020 se încheie

THOMAS BACH, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional: Declar Jocurile celei de-a 32-a Olimpiade, închise!  În numele tuturor sportivilor: Mulțumim Tokyo, mulțumim Japonia!

(w620) Olimpiada

După 16 zile în care a ținut aprins spiritul competiției sportive, flacăra olimpică s-a stins, lăsând în urmă speranța în unitate și pace. Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost închise oficial de președintele Comitetului Olimpic Internațional, după o ceremonie plină de culoare și lumină.

(w620) Olimpiada

La fel ca la ceremonia de deschidere, sportivii încă prezenți în Japonia din cele 206 de națiuni participante au salutat pentru ultima dată lumea întreagă. Au dansat și s-au bucurat împreună, într-o sărbătoare a sportului care a triumfat în pandemie.

(w620) Olimpiada

Pentru prima oară la Jocurile Olimpice, la ceremonia de închidere, au fost premiaţi, chiar în arenă, câștigătorii probelor de maraton. Și tot în premieră a fost intonat imnul ţării care va găzdui viitoarele Jocuri Olimpice.

(w620) Olimpiada

Restricțiile din pandemie au lăsat și de această dată tribunele fără spectatori. La Tokyo, 94 de națiuni au câștigat medalii, cu 7 mai multe față de recordul înregistrat în 2008 la Beijing.

(w620) Olimpiada

Din 23 iulie, Jocurile Olimpice s-au văzut la TVR în peste 200 de ore de transmisiuni în direct. 11 jurnaliști, trimișii noștri speciali, v-au adus în case atmosfera unică a competițiilor organizate la Tokyo.

Singurul moment de aur al României la această Olimpiadă a fost trăit după proba de dublu vâsle feminin. Canotajul românesc și-a adăugat în palmares alte 2 medalii olimpice de argint. Pe podiumul olimpic de la spadă, ţara noastră s-a clasat a doua. România încheie Jocurile Olimpice de la Tokyo pe locul 46, o treaptă mai sus față de cele de la Rio din 2016.

Țara gazdă, Japonia, a terminat a 3-a competiția olimpică pe națiuni, cu 58 de medalii câștigate. Prima este Statele Unite, cu 113 de medalii olimpice, dintre care 39 de aur. Istorie au scris Filipine, Qatar și Bermude, care au câștigat pentru prima dată aurul olimpic.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TOKYO 2020
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI