VIDEO TELEJURNAL

"Joaca de-a copilăria", la Valea Plopului. TVR susține centrul Pro Vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi

"Joaca de-a copilăria", evenimentul care a atras mii de copii la TVR, continuă. În fiecare zi, porţile Televiziunii Române sunt deschise pentru cei mici. Însă, de multe ori, cei care au cea mai mare nevoie de o bucurie, nu pot ajunge în Capitală. De exemplu, cei 350 de micuţi aflaţi în grija părintelui Tănase, de la Valea Plopului. Aşa că, am mers noi la ei, cu daruri. Astfel, am aflat că cel mai mult se bucură nu când primesc dulciuri şi jucării, ci când primesc atenţie şi dragoste.

16 Iunie 2017, 21:23 (actualizat 16 Iunie 2017, 21:36) |
Joaca de-a copilăria, la Valea Plopului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dulciuri, jucării şi multe alte daruri, trimise de TVR, au adus o rază de bucurie pe chipurile copiilor de la centrul Pro Vita, de la Valea Plopului.

Aproape 350 din cele peste 400 de suflete aflate în grija părintelui Tănase sunt copii. Au fost salvaţi de la moarte, de la abandon sau de pe străzi, după ce s-a dus vestea că preotul le ajută pe femeile care renunţă la avort şi pe mamele izgonite.

Acum 27 de ani, în prima zi, când a început totul, au venit 13.

Florentina a ales să păstreze sarcina, deşi tatăl copilului nu voia. De o jumătate de an, a găsit la Valea Plopului căminul pe care nu l-a avut niciodată. Toată viaţa i-a fost marcată de abandonuri. Când era mică, a fost la orfelinat. A fost adoptată, dar abandonată la scurt timp de noii părinţi. A muncit până când în viaţa sa a apărut Maria. Fetei îi oferă dragostea de care ea nu a avut parte.

Nu e singurul suflet chinuit care şi-a găsit adăpost acolo. O tânără stă cu cei cinci copii ai săi în casa pentru care Televiziunea Română a strâns fonduri de la telespectatori şi de la artişti. Opt mame cu 19 copii trăiesc în Casa Speranţei, ridicată cu sprijinul TVR2. A fost dorinţa regretatei Jana Gheorghiu de a le oferi un adăpost celor care nu au unde să se refugieze.

După 20 de ani de la înfiinţare, centrul Pro Vita s-a extins în 57 de case.

Într-o familie uriaşă, cum e cea de la Valea Plopului, sunt şi probleme. Copiii premianţi rămân repetenţi după ce-şi cunosc părinţii care îi resping. Cei care cresc au nevoie de slujbe. Se căsătoresc şi vor ajutor. Iar nevoile tot cresc. La centru ajung acum şi bătrâni, şi tineri părăsiţi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI