JO Tokyo 2020: Înotătorul Robert Glință și canotoarea Simona Radiş au purtat drapelul României! Ceremonia de deschidere a Olimpiadei a putut fi urmărită la TVR 1

23 iulie 2021, 13:36

Jocurile Olimpice de la Tokio au fost deschise oficial de Împăratul Japoniei, Naruhito, după o ceremonie nu atât de grandioasă cât și-ar fi dorit Țara Soarelui Răsare. Pandemia a limitat spectacolul. Și nu doar atât. A și amânat cu un an Jocurile Olimpice, ceea ce niciodată în istorie nu s-a întâmplat. Până acum, doar războaiele au oprit această competiție. Ultimul an și jumătate, cel al izolării forțate, inclusiv a sportivilor, a fost transpus într-un spectaculos dans contemporan, cu mesajul că, în final, sportul are puterea de a uni oamenii.

Delegația Greciei a deschis parada națiunilor.  Au urmat delegații din peste 200 de țări care au intrat în arenă și au salutat lumea întreagă fluturând drapelul țării reprezentanțe. Sportivilor li s-a recomandat să poarte mască de protecție și majoritatea a respectat regula.

Drapelul României ar fi trebuit purtat de Robert Glință și Mădălina Bereș. Dar, în ultima secundă, s-a decis ca Mădălina să fie înlocuită de Simona Radiș. Totul, din cauza unor modificări în programul competiției de la canotaj.

(w620) Purtători

Spectacolul de deschidere a fost un omagiu adus celor care, în această perioadă, au fost în prima linie de luptă împotriva noului Coronavirus. În tribune au asistat 950 de persoane, oficiali, jurnaliști, artiști și sportivi. De asemenea, deschiderea a transmis un mesaj de unitate în diversitate.

Flacăra olimpică va rămâne aprinsă până pe data de 8 august. Jocurile din acest an reunesc peste 11.000 de sportivi. Medaliile sunt realizate din materiale reciclate, inclusiv din aurul extras din componente ale telefoanelor mobile. Ediția din acest an este cea mai scumpă din istoria Jocurilor Olimpice. Și cea mai puțin profitabilă din cauza numărul de spectatori limitat aproape de zero.  Tokyo a mai găzduit o ediție a Jocurilor Olimpice în anul 1964.

(w620) Naomi Osak

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Echipa României participă cu 101 sportivi.

(w620) România,

Surse din cadrul Federaţiei Române de Canotaj au declarat că Mădălina Bereş, desemnată iniţial portdrapel de COSR alături de înotătorul Robert Glinţă, va concura sâmbătă, în loc de duminică, în seria de calificări a probei de 8+1 feminin.

În aceste condiţii, ea nu mai poate lua parte la ceremonia de deschidere programată să înceapă peste o oră, fiind înlocuită cu Simona Radiş, componentă a bărcii de dublu vâsle feminin, care a concurat deja în această dimineaţă în calificări, reuşind accederea în semifinale.

Ceremonia de deschidere a JO de la Tokyo – un omagiu adus omului simplu

La 1 iulie, canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă fuseseră desemnaţi purtătorii de drapel ai echipei olimpice a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă