JO Tokyo 2020: Înotătorul Robert Glință și canotoarea Simona Radiş au purtat drapelul României! Ceremonia de deschidere a Olimpiadei a putut fi urmărită la TVR 1

Înotătorul Robert Glință și canotoarea Simona Radiş au purtat drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, desfăşurată în prezenţa împăratului Japoniei, a durat mai bine de 3 ore. A fost bogată în simboluri legate de speranţă, unitate, diversitate şi recunoştinţă. Din tribune au lipsit însă spectatorii obişnuiţi. Ceremonia s-a văzut în direct la TVR.

23 Iulie 2021, 13:36 (actualizat 23 Iulie 2021, 18:52) Știrile TVR |
Purtătorii drapelului românesc
Purtătorii drapelului românesc
România, la JO
Mihaela Buzărnescu, la JO
România, la JO
Deschiderea JO
Simona Radiș
Petra Kvitova, la JO
Reprezentanții Republicii Moldova, la JO
Jelena Ostapenko, Letonia
România, la JO
Octavian Morariu, membru CIO
Naomi Osaka, ultima purtătoare a flăcării olimpice
Naomi Osaka

Jocurile Olimpice de la Tokio au fost deschise oficial de Împăratul Japoniei, Naruhito, după o ceremonie nu atât de grandioasă cât și-ar fi dorit Țara Soarelui Răsare. Pandemia a limitat spectacolul. Și nu doar atât. A și amânat cu un an Jocurile Olimpice, ceea ce niciodată în istorie nu s-a întâmplat. Până acum, doar războaiele au oprit această competiție. Ultimul an și jumătate, cel al izolării forțate, inclusiv a sportivilor, a fost transpus într-un spectaculos dans contemporan, cu mesajul că, în final, sportul are puterea de a uni oamenii.

Delegația Greciei a deschis parada națiunilor.  Au urmat delegații din peste 200 de țări care au intrat în arenă și au salutat lumea întreagă fluturând drapelul țării reprezentanțe. Sportivilor li s-a recomandat să poarte mască de protecție și majoritatea a respectat regula.

Drapelul României ar fi trebuit purtat de Robert Glință și Mădălina Bereș. Dar, în ultima secundă, s-a decis ca Mădălina să fie înlocuită de Simona Radiș. Totul, din cauza unor modificări în programul competiției de la canotaj.

(w620) Purtători

Spectacolul de deschidere a fost un omagiu adus celor care, în această perioadă, au fost în prima linie de luptă împotriva noului Coronavirus. În tribune au asistat 950 de persoane, oficiali, jurnaliști, artiști și sportivi. De asemenea, deschiderea a transmis un mesaj de unitate în diversitate.

Flacăra olimpică va rămâne aprinsă până pe data de 8 august. Jocurile din acest an reunesc peste 11.000 de sportivi. Medaliile sunt realizate din materiale reciclate, inclusiv din aurul extras din componente ale telefoanelor mobile. Ediția din acest an este cea mai scumpă din istoria Jocurilor Olimpice. Și cea mai puțin profitabilă din cauza numărul de spectatori limitat aproape de zero.  Tokyo a mai găzduit o ediție a Jocurilor Olimpice în anul 1964.

(w620) Naomi Osak

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Echipa României participă cu 101 sportivi.

(w620) România,

Surse din cadrul Federaţiei Române de Canotaj au declarat că Mădălina Bereş, desemnată iniţial portdrapel de COSR alături de înotătorul Robert Glinţă, va concura sâmbătă, în loc de duminică, în seria de calificări a probei de 8+1 feminin.


În aceste condiţii, ea nu mai poate lua parte la ceremonia de deschidere programată să înceapă peste o oră, fiind înlocuită cu Simona Radiş, componentă a bărcii de dublu vâsle feminin, care a concurat deja în această dimineaţă în calificări, reuşind accederea în semifinale.

Ceremonia de deschidere a JO de la Tokyo – un omagiu adus omului simplu

La 1 iulie, canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă fuseseră desemnaţi purtătorii de drapel ai echipei olimpice a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TOKYO 2020
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI