JO TOKyO 2020 – Atletism: CIO a deschis o anchetă oficială în cazul sportivei care se teme să se întoarcă în Belarus

Kristina Timonovskaia
Kristina Timonovskaia
3 august 2021, 12:06

În vârstă de 24 ani, Timonovskaia a criticat vehement Federaţia de atletism din Belarus, săptămâna trecută, susţinând că a fost forţată să participe la proba de ştafetă 4×400 m, când ar fi trebuit să alerge iniţial la 100 m şi 200 m, deoarece alţi doi sportivi nu au efectuat un număr suficient de controale antidoping.

În cursul zilei de luni, Timonovskaia a primit o viză umanitară din partea Ambasadei Poloniei la Tokyo, în urma a ceea ce ea a descris drept o tentativă de răpire pentru a fi repatriată cu forţa, după criticile sale la adresa oficialilor sportivi din Belarus.

Forul olimpic trebuie să stabilească acum toate faptele şi să audieze părţile implicate, înainte de a lua măsuri suplimentare, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

Oficialul a subliniat, totodată, că CIO a cerut clarificări în scris din partea Comitetului Olimpic din Belarus, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat, dar nu a precizat când se va finaliza ancheta.

Global Athlete s-a numărat printre asociaţiile sportive care au solicitat anterior suspendarea Comitetului Olimpic din Belarus.

Kristina Timonovskaia a asigurat CIO, în mai multe discuţii, că s-a simţit în siguranţă şi protejată, iar acum se află într-un loc sigur, a mai spus Mark Adams.

CIO a contactat, de asemenea, Comitetul Naţional Olimpic al Poloniei, cu care a discutat despre modalităţile de susţinere a sportive pe viitor, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În final, Mark Adams a mai afirmat că siguranţa sportivilor este prioritatea maximă a CIO şi a spus că abordarea forului olimpic în acest caz ar trebui să fie un mesaj pentru toţi sportivii, care să-i asigure că preocupările lor sunt ascultate de organele de conducere ale mişcării olimpice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite