JO 2020 – Canotaj: România, locul 6 în finala probei de opt plus unu feminin la Tokyo

Canotaj 8+1
Canotaj 8+1
30 iulie 2021, 08:45

Barca noastră a avut un start greoi şi nu a reuşit să avanseze în clasament, în ciuda unui reviriment pe ultima parte a cursei.

Canotoarele române au fost cronometrate cu timpul de 6 min 04 sec 06/100, departe de timpul realizat în recalificările de miercuri, când au realizat un nou record mondial al probei (5:52.99).

La ediţia precedentă a Jocurilor, în 2016, la Rio, România obţinea bronzul în proba regină a canotajului la feminin. România este triplă campioană olimpică în această probă (1996, 2000, 2004).

România încheie întrecerile de canotaj de la Tokyo cu un bilanţ excelent, o medalie de aur (dublu vâsle feminin – Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi două de argint (patru rame fără cârmaci masculin – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, respectiv dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă).

Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.

Echipajul Canadei a obţinut medaliile de aur, argintul a revenit Noii Zeelande, în timp ce bronzul a revenit Chinei, Statele Unite, campioana olimpică, terminând pe locul al patrulea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite