Jill Biden, prima doamnă a SUA. Amuzantă și protectoare, mamă și soție. Joe Biden: Ea mi-a dat viața înapoi

6 mai 2022, 08:51

În 1972, Biden și-a pierdut prima soție și iubita de facultate, Neilia, și fiica de un an, Naomi, într-un accident de mașină. A rămas singur cu cei doi fii, Beau și Hunter. Dar trei ani mai târziu, a găsit-o pe Jill (născută Jacobs), pe atunci studentă la Universitatea din Delaware.

Citește si Jill Biden, vizitează România. Programul primei doamne a Statelor Unite ale Americii

Jill era proaspăt divorțată de Bill Stevenson cu care se căsătorise în 1970, dar cuplul s-a separat în 1974 și a divorțat în anul următor. În acest timp, a urmat Universitatea din Delaware, obținând o diplomă de licență în 1975.

(w500) Jill Biden

Ea mi-a dat viața înapoi”, a spus Biden în memoriile sale din 2007, Promises to Keep. „M-a făcut să încep să cred că familia mea ar putea fi din nou întreagă”.

Jill este protectorul principal când vine vorba de Joe, atât în viața de familie cât și în viața politică.

(w500) Jill Biden

Jill Jacobs s-a născut în New Jersey, dar a crescut în principal în Willow Grove, Pennsylvania, o suburbie a Philadelphiei, unde tatăl ei era vicepreședinte al unei instituții de economii și împrumut. Ea a început să lucreze în timpul liceului, pentru a-și susține surorile.

Joe Biden și Jill s-au cunoscut la o întâlnire pe nevăzute, aranjată de fratele său. La acea vreme, Biden era senator american. Cuplul s-a căsătorit pe 17 iunie 1977 și a avut o fetiță în 1981, Ashley Biden.

(w500) Familia pr

Jill a dezvăluit pentru Vogue că președintele Biden a trebuit să ceară în căsătorie de cinci ori înainte ca aceasta să spună da. Dar nu a existat nicio rea-voință din partea ei, s-a gândit doar ca cei doi fii ai lui Biden, Beau și Hunter, să fie pregătiți.

(w500) Familia pr

Între timp, Jill a lucrat ca profesoară de engleză la liceul St. Mark’s din Wilmington, Delaware. Mai târziu a predat adolescenților cu probleme emoționale la un spital de psihiatrie în timp ce studia la West Chester State College (acum Universitatea West Chester din Pennsylvania), de la care a obținut un master în educație în 1981.

Și-a dedicat următorii doi ani creșterii copiilor înainte de a se întoarce la cariera ei didactică.

Jill a continuat să predea în timp ce îl susținea pe Joe în prima sa candidatură la președinte în 1988. În 1991, a obținut un al doilea master, acesta în limba engleză, de la Universitatea Villanova din Pennsylvania. După ce a lucrat la diferite licee, a devenit profesor la Delaware Technical Community College în 1993, unde a rămas până în 2008. În plus, și-a continuat studiile, obținând un doctorat în educație la Universitatea din Delaware în 2007.

Jill este o susținătoare vocală a profesorilor și educatorilor din întreaga țară, a spus întotdeauna că va continua să predea în timpul președinției soțului ei.

Împreună, Joe și Jill au coprezidat Fundația Biden, o organizație non-profit care a căutat să susțină cauze apropiate inimile cuplurilor: familiile de militari, progresul în colegiile comunitare, sprijinul pentru egalitatea LGBTQ și multe altele.

(w500) Joe si Jil

În 2015, familia lor a trecut printr-o tragedie când Beau — care a fost procurorul general al Delaware — a murit de cancer la creier la vârsta de 46 de ani. Acest lucru a afectat alegerea lui Biden de a nu candida la președinte în 2016.

În 2020, însă Joe și-a anunțat a treia candidatură la președinție și, pentru prima dată, Jill și-a luat un concediu pentru a-și asuma un rol proeminent în campanie. În aprilie, Joe a devenit candidatul democrat prezumtiv.

Una dintre cele mai bune modalități de a o cunoaște pe Jill Biden este prin scrisul ei. Jill a publicat două cărți pentru copii, inclusiv una despre soțul ei. Joey: Povestea lui Joe Biden este presărată cu anecdote despre copilăria lui Joe în Scranton și anii de formare care au pus bazele carierei sale în politică.

(w500) Joe și Ji

Joe Biden a spus într-un interviu despre soția sa că ”are o coloană vertebrală ca o baghetă. Toată lumea spune că mariajul este 50/50. Ei bine, uneori trebuie să ai 70/30″, a spus președintele Biden.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că atunci când sunt într-un moment dificil ea intervine, iar când ea este, pot interveni. Ne-am susținut cu adevărat unul pe celălalt”.

„Prin tot ceea ce am trecut împreună – maxime, minime și cu siguranță tragedii și pierderi – există acel citat care spune că uneori devii mai puternic în locurile fracturate. Asta este ceea ce încercăm să realizăm.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite