Florin Jianu: Soluția nu este aceea a tăierii, ci a investițiilor substanțiale

Florin Jianu, președintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania, a declarat la TVR că în această perioadă, cuvântul cheie este ”investițiile”.  Florin Jianu este de părere că soluția nu este aceea a tăierii, ci a investițiilor substanțiale. De asemenea, el a precizat că fost redactat un material care să vizeze stimularea cererii, stimularea asigurării lanțului de aprovizionare, a lichidității pentru firme, a investițiilor substanțiale ale statului și asigurarea de resurse umane adecvate.

13 Aprilie 2020, 11:11 (actualizat 13 Aprilie 2020, 12:01) Știrile TVR |
Jianu, despre consecintele economice
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Comisia Europeană a aprobat sâmbătă o schemă de ajutoare a României în valoare de 16 miliarde de lei (aproximativ 3,3 miliarde de euro), ce vizează susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), în contextul pandemiei de COVID-19.

Florin Jianu, președintele Consiliului Național pentru Intreprinderile Private Mici și Mijlocii din România: Situația este în continuă schimbare. Cu cât mai mult durează starea de urgență, pandemia și restricțiile sociale cu atât mai mult consecințele economice vor fi mai imprevizibile. Ceea ce cer oamenii de afaceri, pe lângă măsuri imediate care să vizeze șomajul tehnic sau cash pentru companii, trebuie să ieșim cât mai curând din această izolare, cu respectarea tuturor normelor de sănătate. Trebuie să repornim economia și acest lucru începe să fie pe masa liderilor europeni și unele țări fac pași în acest sens.

Florin Jianu este de părere că în această perioadă cuvântul cheie este ”investițiile”.  Noi am pus un material pe masa guvernului  care să vizeze stimularea cererii, stimularea asigurării lanțului de aprovizionare, a lichidității pentru firme, a investițiilor substanțiale ale statului și asigurarea de resurse umane adecvate. Pe fiecare dintre aceste domenii avem o serie de proiecte majore de țară și sperăm să le vedem puse în aplicare. Soluția nu este aceea a tăierii, soluția este aceea a investițiilor substanțiale, a declarat președintele Consiliului Național pentru Intreprinderile Private Mici și Mijlocii din România

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI