Jens Stoltenberg, vizită neanunțată la Kiev. Secretarul general al NATO a declarat că forțele ucrainene „câștigă treptat teren” și a condamnat loviturile rusești în apropierea graniței Ucrainei cu România

Jens Stoltenberg și Volodimir Zelenski
Jens Stoltenberg și Volodimir Zelenski
28 septembrie 2023, 14:55

Vorbind la o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Stoltenberg a mai spus că trupele rusești luptă pentru „iluziile imperiale” ale Moscovei.

Stoltenberg a anunțat că NATO a încheiat în prezent contracte-cadru generale cu societăți de armament în valoare de 2,4 miliarde de euro pentru muniții esențiale, inclusiv comenzi ferme în valoare de un miliard de euro.

El a declarat că astfel de contracte le vor permite membrilor NATO să își refacă stocurile epuizate, continuând totodată să furnizeze muniție Ucrainei, un factor-cheie în război.

Stoltenberg a condamnat, de asemenea, loviturile rusești în apropierea graniței Ucrainei cu România, membră NATO. El a declarat că nu există dovezi că aceste lovituri au fost un atac deliberat asupra României, dar le-a catalogat drept „nesăbuite” și „destabilizatoare”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite