Jens Stoltenberg: NATO va ajuta Republica Moldova să-și modernizeze instituțiile de apărare și securitate

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg
5 ianuarie 2021, 17:47

Într-o postare pe Twitter, Stoltenberg afirmă că a avut o ‘discuţie bună’ cu Maia Sandu, pe care a felicitat-o pentru preluarea mandatului de preşedinte.

La rândul său, Maia Sandu i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru echipamentul medical trimis ca ajutor Republicii Moldova pentru a limita propagarea epidemiei de COVID-19.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Sandu subliniază că, în urma cooperării, inclusiv cu Alianţa Nord-Atlantică, Republica Moldova a reuşit treptat să-şi consolideze parteneriatele externe, să iniţieze reforma în domeniul securităţii şi să înceapă procesul de modernizare a armatei naţionale.

Am accentuat priorităţile mele în calitate de preşedinte, în special lupta împotriva corupţiei, precum şi angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetăţeni, dar şi previzibil la nivel internaţional„, a subliniat Maia Sandu.

Republica Moldova, a menţionat ea, are nevoie atât de o politică externă activă, cât şi de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi.

Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, să consolideze instituţiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituţii funcţionale şi un factor de stabilitate în regiune, a mai adăugat Maia Sandu.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite