Jean-Claude Juncker, primit la Palatul Cotroceni și la Palatul Victoria

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis. Şeful statului român a spus că, la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România îşi păstrează viziunea sa profund europeană, iar oaspetele său a promis includerea ţării noastre în spaţiul Schengen şi oprirea MCV. Juncker a ținut, joi dimineață, un discurs în Parlamentul României. De la ora 16:30, va participa alături de comisarul european Corina Crețu la un dialog cu cetățenii.

11 Mai 2017, 11:37 (actualizat 11 Mai 2017, 16:39) |
Discursul lui Jean Claude Juncker la Palatul Cotroceni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

"România își va exercita, pentru prima oară, președinția Consiliului UE în 2019. Am făcut o promisiune: vreau ca până atunci MCV să fie anulat. Nu putem să prezidăm Consiliul când ne aflăm sub acest mecanism", a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a reiterat mesajul transmis în plenul reunit al Parlamentului: "Vreau ca România să ajungă să facă parte din spațiul Schengen pentru că îndeplinește toate criteriile ".

Klaus Iohannis: După 10 ani de la aderarea la UE, bilanțul este unul pozitiv

Președintele Klaus Iohannis a punctat că intrarea în spațiul Schengen și aderarea la zona euro sunt două obiective legitime ale României, dar care speră să fie îndeplinite în viitorul apropiat. Șeful statului a afirmat că românii sunt printre cei mai pro-europeni cetățeni ai UE întrucât "proiectul european reprezintă pentru noi mult mai mult decât o construcție politică". La zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, bilanțul este unul pozitiv, a spus Iohannis.

VIDEO
Dicursul lui Klaus Iohannis, în Grădina Palatul Cotroceni
"La 10 ani de la aderare, mă bucur că România își păstrează viziunea sa profund pro-europeană. Obiectivele noastre privind viitorul UE sunt clare: consolidarea pe mai departe a proiectului european și susținerea ca unică alternativă viabilă a unei construcții puternice bazat pe unitate și respectul față de valorile sale fundamentale", a spus președintele Klaus Iohannis.

"Sunt provocări multiple pe care trebuie să le gestionăm. Sunt teste dificile care ne pun la încercarea determinarea, solidaritatea și, poate cel mai important lucru, unitatea. Tocmai, de aceea, cel mai bun răspuns la aceste provocări este o Europă mai unită și solidară în soluții și abordări", a mai declarat șeful statului.

Jean-Claude Juncker și Klaus Iohannis au avut, joi, convorbiri tete-a-tete, care au fost urmate de discuții oficiale, la care au participat membrii celor două delegații.

Președintele Comisiei Europene a participat, de la ora 13:00, la o recepție oferită cu ocazia Zilei Europei în Grădina Palatului Cotroceni. La ora 15:00, Jean-Claude Juncker se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu.

Jean-Claude Juncker s-a adresat, joi dimineață, plenului reunit al Parlamentului pe tema viitorului UE. Acest subiect va fi discutat și cu cetățenii, de la ora 16:30, la o întâlnire la Muzeul Naţional de Artă al României.

"Jean-Claude Juncker, în vizită în România, într-un moment de cumpănă pentru proiectul comunitar"


ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 12°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 15°C 12°C
CRAIOVA 16°C 16°C
BRASOV 10°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI