Jaqueline Cristian, locul 174 WTA, a pierdut în trei seturi cu Sofia Kenin, campioana de la Melbourne și locul 5 mondial. Românca urcă pe cel mai bun loc al carierei

6 martie 2020, 08:53

Serviciu și minge de set i-a anulat Cristian ultimei campioane a Open-ului australian ca să revină de la 0-2 în tie-break și să câștige primul set cu 4 din ultimele 5 puncte luate lui Kenin. Românca a câștigat setul inaugural deși Kenin începuse meciul cu break.

Cu trei puncte de break salvate ca să egaleze la 2 în debutul setului secund, Cristian a ratat o minge de meci la 5-3, înainte ca americanca să o egaleze la seturi, după ce românca a irosit o șansă de a face 6-6.

Chiar dacă a izbutit rebreak pe serviciul de meci al numărul 5 mondial, Cristian a fost eliminată în optimi la Lyon, tur secund care o propulsează pe  româncă 12 poziții. Ajunge astfel pe locul 162 WTA, cel mai bun din carieră.

Și Irina Bara a fost la un pas de sferturi la Lyon. Bara a fost învinsă de rusoaica Daria Kasatkina, fost număr 10 mondial, 6-3, 6-2.

Românca de pe  locul 169  WTA a cedat clar în fața rusoaicei după un meci care a durat o oră și 5 minute.

România a avut trei jucătoare de tenis la simplu, în turneu. Ana Bogdan, pe tabloul principal, eliminată în primul tur de  Tereza Martincova, Irina Bara și Jaqueline Cristian venite din calificări. De asemenea, Raluca Olaru și Andreea Mitu au făcut pereche la dublu, fiind învinse în sferturi de perechea Vitalia Diatcenko/Natela Dzalamidze (Rusia).

Aflat la prima ediție, turneul de la Lyon face parte din categoria International și se dispută pe hard, în perioada 2-8 martie. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de 251,750 de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă