Japonia şi SUA vor efectua un exerciţiu militar major începând cu 10 noiembrie

Japonia şi SUA vor efectua un exerciţiu militar comun / Pixabay
Japonia şi SUA vor efectua un exerciţiu militar comun / Pixabay
21 octombrie 2022, 17:13

Exerciţiul, intitulat Keen Sword, are loc de două ori pe an în jurul Japoniei. În jur de 36.000 de oameni, 30 de nave şi 370 de aeronave din armata japoneză şi armata SUA vor participa la acest exerciţiu, care va dura până pe 19 noiembrie.

„Demonstrând coordonarea puternică dintre SUA şi Japonia ne propunem să contribuim la apărarea Japoniei şi la căutarea păcii şi siguranţei în regiune”, le-a spus jurnaliştilor ministrul apărării, Yasukazu Hamada.

Pe lângă cei doi aliaţi din Oceanul Pacific, Canada va trimite două nave militare la exerciţiu, iar Australia şi Regatul Unit câte una, a precizat ministerul.

Printre locaţiile de antrenament se află insule din sud-vestul Japoniei, între care şi Tokunoshima, care se află mai aproape de Taipei decât de Tokyo.

La o întâlnire a Partidului Comunist care a început duminică, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut accelerarea planurilor Chinei de a construi o armată de clasă mondială şi a spus că ţara sa nu va renunţa niciodată la dreptul de a utiliza forţa pentru a rezolva problema taiwaneză.

China susţine că Taiwanul care are un regim democratic este propriul său teritoriu, în timp ce guvernul de la Taipei se opune pretenţiilor de suveranitate ale Chinei şi susţine că insula de 23 de milioane de locuitori îşi poate decide singură viitorul.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite