Japonia prelungeşte cu 2 ani sancţiunile împotriva Coreii de Nord

Marea Japoniei
Marea Japoniei
6 aprilie 2021, 10:55

Prin prelungirea sancţiunilor, aprobată de cabinetul premierului Yoshihide Suga înainte de expirarea lor la 13 aprilie, se interzice andocarea în Japonia a navelor înregistrate în Coreea de Nord şi a oricăror nave care au trecut anterior printr-un port nord-coreean.

Coreea de Nord a testat la 25 martie două rachete balistice, prima provocare de acest fel din ultimul an, încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Japonia, SUA şi Coreea de Sud s-au angajat să coopereze pentru implementarea deplină a sancţiunilor ONU şi pentru a depune eforturi „concertate” în scopul denuclearizării Coreii de Nord.

Japonia încearcă de mult timp să îşi repatrieze cetăţenii răpiţi de agenţi nord-coreeni în anii 1970 şi 1980, acesta fiind unul dintre punctele sensibile care au împiedicat avansul celor două ţări spre normalizarea legăturilor diplomatice.

Yoshihide Suga şi-a reiterat recent disponibilitatea de a se întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în speranţa de a debloca relaţiile, deşi perspectivele unei astfel de întâlniri rămân neclare.

Japonia a implementat în 2006 sancţiuni împotriva Phenianului, interzicând importurile din Coreea de Nord şi sosirea navelor afiliate.

De atunci a extins sancţiunile, adăugând interdicţia de exporturi spre Coreea de Nord în 2009.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite