Japonia: Ministrul pentru securitate cibernetică a mărturisit că nu a folosit niciodată un calculator

Yoshitaka Sakurada
Yoshitaka Sakurada
15 noiembrie 2018, 10:41

Yoshitaka Sakurada, 68 de ani, este directorul adjunct al unităţii de strategie pentru securitate informatică a guvernului şi de asemenea, ministrul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, pe care Tokio le va organiza în 2020.

În cadrul unei sesiuni într-o comisie parlamentară, miercuri, ministrul şi-a recunoscut lacuna: „De la vârsta de 25 de ani, am recurs întotdeauna la angajaţii mei sau la secretari, aşa că nu am folosit niciodată un calculator”.

De asemenea, el a părut puţin pierdut atunci când a fost întrebat dacă în centralele nucleare au fost folosite chei USB.

„Este incredibil că o persoană care nu a atins niciodată un computer este responsabilă cu politica de securitate informatică”, a declarat contrariat politicianul din opoziţie Masato Imai.

Yoshitaka Sakurada a declanşat critici şi afirmaţii sarcastice pe reţelele sociale. „Dacă un hacker îl urmăreşte pe acest ministru Sakurada, nu va putea să-i fure nicio informaţie. Aceasta ar putea fi cea mai bună siguranţă”, a scris ironic un internaut.

Sakurada, care este cunoscut şi pentru alte gafe, se află în funcţie de o lună. El a intrat în guvern în urma unei remanieri ministeriale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite