Redeschiderea restaurantelor în pandemie, cu menținerea siguranței, este o preocupare în toată lumea. O echipă a Universității de Artă din Kyoto, Japonia, a creat un nou tip de mască de protecție și pe care ar dori să o vadă ca parte esențială din experiența unei mese în oraș. Primii care au testat-o au fost chiar patronii restaurantelor.
Un hotel din Kyoto a fost locul unde a fost prezentată în premieră așa-numită masca de mână. Realizată din hârtie sau materil textil nețesut, acest nou accesoriu a fost creat de Universitatea de Arte din orașul japonez și se adresează celor care mănâncă în oraș.
Invitați să o testeze au fost peste 20 de patroni de restaurante, iar răspunsul a fost unul pozitiv.
Aceasta este și ideea creatorilor. Între dumicați, această mască are ca scop încurajarea conversației fără frica unei posibile răspândiri a coronavirusului sau a altor viruși, cum este cel gripal.
Măștile clasice, purtate acum de toată lumea, nu sunt o soluție în restaurante iar absența totală a oricărei protecții încă îi sperie pe mulți oameni.
Președinta universității, cea care a avut ideea acestui tip de masca, speră să o vadă cât de curând inclusă ca un accesoriu indispensabil în codul bunelor maniere la masă.