Japonia: Kishida îşi anunţă victoria în alegeri şi insistă pe promovarea unui nou capitalism

Fumio Kishida
Fumio Kishida
1 noiembrie 2021, 09:22

„A fost un scrutin foarte greu”, a declarat Kishida în faţa presei.

Însă alegătorii au arătat că îşi doresc „un guvern stabil” de la majoritatea aflată la final de mandat, pentru se ocupa de viitorul ţării, a adăugat el.

Kishida a insistat de asemenea asupra ideii sale de a promova „un nou capitalism”, centrat pe susţinerea creşterii economice, însoţită de majorări salariale pentru lucrători.

„Vom face tot posibilul pentru a creşte salariile lucrătorilor, pentru ca toată lumea să beneficieze de rezultatele creşterii economice”, a mai spus el.

Coaliţia guvernamentală a reuşit să se menţină la putere, pierzând mai puţine mandate decât era prevăzut.

Astfel, Partidul Liberal Democrat (PLD, dreapta naţionalistă), condus de Kishida, şi partenerul său, Komeito (formaţiune de centru-dreapta), au câştigat 293 din cele 465 de locuri din Camera Inferioară a Parlamentului, conform celei mai noi numărători a voturilor, preluată de media japoneze.

Deşi este vorba de o mică scădere faţă de cele 305 mandate pe care cele două partide le-au deţinut până acum, coaliţia la final de mandat îşi menţine o majoritate apreciabilă care oferă oferă guvernului o stabilitatea notabilă, scrie cotidianul Asashi.

Încă de duminică seară, Kishida a declarat că intenţionează să avanseze rapid acum cu noul plan masiv pe care l-a promis pentru a accelera relansarea economică a Japoniei, dorind să obţină adoptarea unui buget suplimentar până la finalul anului.

 

 

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite