Japonia: Record de infectări cu noul coronavirus la Tokyo

O furtună tropicală a lovit nord-estul Japoniei, iar peste cîteva ore va ajunge în apropiere de Tokyo. Organizatorii Jocurilor Olimpice au reprogramat unele competiții. Pe de altă parte, crește numărul infectărilor cu noul coronavirus, 2800 în capitală, cel mai mare înregistrat în ultimele 6 luni. Reprezentații Olandei s-au plâns de condițiile de carantină impuse sportivilor testați pozitiv la Covid.

27 Iulie 2021, 21:04 Știrile TVR |

Record de infectări cu noul coronavirus la Tokyo, în pofida măsurilor severe luate de autorități. Așa cum se știe, probele de la Jocurile Olimpice se desfășoară fără spectatori. Ceea ce nu înseamnă că la unele competiții în aer liber nu se strîng din ce în ce mai mulți susținători, care ignoră regulile.

Restaurantele și barurile sunt obligate să închidă devreme și să nu servească alcool.

Cu toate acestea, la Tokyo se înregistrează cel mai mare număr de infectări din ultimele 6 luni, peste 2800 de cazuri. Autoritățile au avertizat spitalele să pregătească mai multe paturi pentru pacienții infectați cu varianta Delta.

Premierul Japoniei nu crede că sunt motive de îngrijorare, spre deosebire de mulți rezidenți, care se referă chiar la carantina severă adoptată de unele state europene.

Reprezentanții comitetului olimpic olandez s-au plâns de condițiile dure de carantină, aplicate sportivilor și membrilor delegației depistați pozitiv la testul Covid la Jocurile Olimpice. Au reclamat, între altele, că nu sunt lăsați să respire aer propaspat și sunt ținuți în spații mici.

La discuțiile cu oficiali ai Comitetului internațional au venit și reprezentanți ai SUA.

Între timp, o furtună tropicală se deplasează pe coasta de est a Japoniei. Se așteaptă rafale de vînt de peste 100 de km pe oră și ploi torențiale în mai multe regiuni.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI