Japonia: Căutarea persoanelor dispărute după o alunecare de teren, îngreunată de ploaia persistentă

Japonia alunecare de teren
Japonia alunecare de teren
4 iulie 2021, 11:53

Moartea a două persoane a fost confirmată după alunecarea de teren produsă sâmbătă în departamentul Shizuoka din centrul ţării. Cel puţin 19 persoane au fost salvate din casele acoperite de noroi şi alte 20 de persoane sunt încă date dispărute, a declarat Yuta Hara, purtătorul de cuvânt al centrului de gestionare a dezastrelor din Atami.

Aproximativ 1.000 de membri ai echipelor de salvare, inclusiv militari, se aflau la faţa locului. Ei au fost nevoiţi să întrerupă operaţiunile de căutare duminică dimineaţa din cauza ploii persistente.

Oficialul local a declarat că aproximativ 130 de case şi clădiri au fost avariate în Atami, unde buldozere au fost trimise pentru pentru îndepărtarea noroiului.

O mare parte din Japonia se află în prezent în mijlocul sezonului ploios, care provoacă adesea inundaţii şi alunecări de teren, determinând autorităţile locale să emită ordine de evacuare.

Autorităţile au avertizat în legătură cu riscul producerii altor alunecări de teren şi inundaţii şi în alte zone, în condiţiile în care în următoarele zile sunt aşteptate în continuare precipitaţii.

Potrivit experţilor, alunecarea de noroi din Atami s-a produs cu o viteză de aproximativ 40 de km/oră şi a acoperit o zonă întinsă în apropierea coastei. Cele două femei care şi-au pierdut viaţa au fost găsite lângă un port.

În ultimii 10 ani, conform datelor oficiale, în Japonia s-au produs anual în medie aproape 1.500 de alunecări de teren – aproape de două ori mai multe decât în deceniul precedent.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, fenomenul este exacerbat de schimbările climatice, întrucât o atmosferă mai caldă reţine mai multă apă, crescând riscul şi intensitatea precipitaţiilor extreme.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite