Jandarmii sucevenii îi păzesc la aeroport pe angajații DSP. Motivul: Mulți dintre românii care se întorc în țară le vorbesc urât sau îi agresează pe funcționarii DSP când află că trebuie să intre în carantină

23 decembrie 2021, 17:28

Județul Suceava este pe primul loc în țară la numărul de persoane aflate în carantină. Peste 9000 de suceveni, care nu aveau certificat verde sau test Covid negativ, au primit această decizie în ultimele zile. Unii dintre ei s-au conformat, alții s-au revoltat și chiar au devenit ostili, agresându-i pe angajații DSP.

Ca să descurajeze astfel de comportamente, autoritățile au decis ca jandarmii să asigure în permanență ordinea la punctul de triaj epidemiologic din aeroport. În paralel, au fost intensificate controalele la cei trimiși în carantină.

Echipaje ale Jandarmeriei verifică dacă persoanele respective stau sau nu acasă. Ca să facă față numărului mare de adrese la care trebuie să ajungă, au fost scoși pe teren inclusiv angajați care făceau până acum muncă de birou. 20 de persoane care nu au respectat carantina au fost sancționate, de ieri până azi. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 14.000 de lei.

Județul lași este pe locul al doilea, cu circa 6000 de persoane în carantină. În celelate județe, numărul raportat este între o mie și trei mii de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite