Jandarmii şi poliţiştii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea unui urs din comuna Ditrău

15 martie 2021, 10:01

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, prezenţa ursului, un exemplar de talie mică, a fost semnalată prin două apeluri la numărul de urgenţă 112. 

„Primul apel a fost făcut de către un bărbat, imediat după ora 23,00, acesta anunţând prezenţa unui urs în curtea unei case din comuna Ditrău. La faţa locului a fost trimis un echipaj de ordine publică, format din poliţist şi jandarm. Ursul era prezent acolo unde fusese semnalat şi se hrănea din tomberoanele în care se pare că se aflau şi resturi de mâncare. În sprijinul primului echipaj au fost trimise patrule de jandarmerie care au trecut la izolarea şi îndepărtarea ursului”, au informat reprezentanţii IJJ Harghita.

În timpul intervenţiei, o altă persoană din Ditrău, care văzuse animalul, a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a semnalat prezenţa acestuia.

Reprezentanţii IJJ au mai precizat că ursul a fost îndepărtat în afara zonelor locuite, jandarmii rămânând în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că acesta nu se întoarce.

La faţa locului a fost prezent tot timpul şi un echipaj SMURD.

De asemenea, locuitorii din comună au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Săptămâna trecută, un urs de talie mică, pe care jandarmii l-au îndepărtat de mai multe ori din municipiul Gheorgheni, dar s-a reîntors în curtea unui centru comercial, a fost tranchilizat şi eliberat în pădure, departe de zonele locuite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă