Jandarmeria Română, 167 de ani de existență. Plutonierul Marius Dumitru a fost declarat Jandarmul anului

3 aprilie 2017, 11:55

Legea salarizării unitare va rezolva inechitățile salariale și în rândul jandarmilor, a spus premierul Sorin Grindeanu, prezent, luni, la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

„Este evident că jandarmii câștigă mult prea puțin în comparație cu eforturile și sacrificiile pe care le fac. Nu se plâng niciodată că muncesc prea mult, dar știm cu toții că stresul turelor întinse până la epuizare devine sufocant. Aici este datoria noastră să remediem acest lucru și vă promit că o vom face. Împreună cu ministrul Carmen Dan vom găsi soluții și vom rezolva aceste inechități. Sunt convins că legea salarizării unitare va aduce dreptate și pentru arma dvs”, a declarat, luni, premierul Sorin Grindeanu.

Noua lege a salarizării unitare va fi transmisă – probabil în această săptămână – în Parlament spre dezbatere și adoptare.

Ziua Jandarmeriei Române este marcată, în fiecare an, la 3 aprilie. Jandarmii au sărbătorit, în avans, duminică, în Parcul Herastrău, cu arme şi zâmbete. Cei mai încântaţi au fost copiii.

 

Jandarmeria Română a fost înfiinţată pe 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, Grigore Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc de constituire a „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare, potrivit site-ului oficial al Jandarmeriei Române.

Jandarmeria Română, structură militară subordonată Ministerul Afacerilor Interne, are atribuţii în menţinerea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice, transportul şi paza valorilor, bunurilor şi materialelor periculoase şi pentru paza şi apărarea obiectivelor de importanţă deosebită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite