Jandarmeria Bucureşti: Amenzi şi decizii de interzicere a accesului la competiţii sportive după incidentul de la Stadionul Steaua

Incidente înainte de meciul CSA Steaua - Dinamo / captura video
Incidente înainte de meciul CSA Steaua - Dinamo / captura video
19 aprilie 2023, 07:43

De asemenea, potrivit unui bilanţ final prezentat de Jandarmeria Bucureşti, au fost întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, pentru săvârşirea unor infracţiuni.

Astfel, opt acte de sesizare au fost făcute în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive, două în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, unul pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, unul pentru distrugere şi două pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Jandarmii au mai aplicat, în total, 27 de sancţiuni contravenţionale, nouă amenzi şi un avertisment scris în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive şi 18 amenzi pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an.

„Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societăţii specializate de pază o sancţiune contravenţională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin”, se mai menţionează în informarea transmisă de Jandarmeria Bucureşti.

Mai multe persoane au fost conduse la audieri în urma unui incident produs în jurul prânzului în zona Stadionului Steaua între suporteri ai echipelor CSA Steaua şi FC Dinamo 1948, care urmau să se întâlnească marţi seara în play-off-ul Ligii a II-a de fotbal.

Incidente înainte de meciul CSA Steaua – Dinamo

Asupra suporterilor au fost găsite mai multe materiale pirotehnice.

„În jurul orei 12,30, în zona stadionului Steaua, un grup de 10-15 suporteri ai echipei CSA Steaua a intrat în conflict cu un grup de aproximativ 40 de suporteri dinamovişti veniţi pentru amenajarea coregrafiei în stadion. Jandarmii prezenţi în zona stadionului au intervenit prompt şi au reuşit să stopeze incidentul”, informează un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti transmis marţi Agerpres.

Persoanele identificate în acest caz au fost conduse la secţiile de poliţie pentru luarea măsurilor legale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă