Jandarmeria, despre mitingul diasporei: Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau acțiuni violente care urmăresc destabilizarea ordinii de drept

9 august 2018, 10:16

Jandarmeria a lansat o serie de avertismente privind la mitingul anunțat pentru vineri în Piața Victoriei, la care sunt așteptați românii care muncesc în străinătate. Oficialii Jandarmeriei au anunțat  că nu vor fi tolerate provocări, acțiuni de insubordonare sau comportamente antisociale.

„Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acțiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii de drept și a ordinii constituționale. Au fost lansate recent în spațiul public mesaje și amenințări, îndemnuri explicite la ocuparea instituțiilor publice ale statului român. Cu astfel de lucruri noi nu ne jucăm”, a declarat  Marius Militaru, șeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei, care a precizat că Jandarmeria este o instituție echidistantă politic.

Jandarmeria Română, prin statutul său, prin legea sa de funcţionare, este o instituţie echidistantă politic, nu are legătură cu acest spectru, nu suntem trupe pretoriene în serviciul discreţionar al nimănui. Tocmai de aceea, noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public„, a subliniat Militaru.

Reprezentanții Jandarmeriei au mai arătat că instituția va face nicio estimare a numărului de participanți la miting.

Jandarmeria anunţă că pregăteşte pentru mâine un dispozitiv dimensionat pentru o adunare publică la care se așteaptă o participare masivă. De aceea, vor fi aduși ca forță suplimentară jandarmi din județele limitrofe Bucureștiului.

Mâine are loc în Capitală protestul românilor care trăiesc în afara granițelor.  A fost anunțat drept „mitingul de un milion de oameni”.

În funcție de numărul de participanți, este posibil ca traficul rutier să fie blocat la un moment dat pe anumite artere din proximitatea Pieței Victoriei, potrivit Jandarmeriei.

Federaţia Românilor de Pretutindeni a anunțat că nu îşi mai asumă, însă, responsabilitatea pentru organizarea evenimentului.

Românii din străinătate au început deja să ajungă în țară încă din weekend, când cozile de mașini la frontiera de vest se întindeau pe zece kilometri. La Timișoara, conaționali stabiliți în Italia, Germania sau Anglia și-au dat întâlnire pentru a pleca în coloană spre București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite