CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID

Jambonul a ajuns să coste prea mult chiar și în Spania, țara sa de proveniență

Preţul jambonului a luat-o razna în Peninsula Iberică. Deşi este una dintre delicatesele pe care le apreciază cel mai mult, spaniolii nu-şi mai permit să o savureze ca altădată. Corespondentul nostru Felix Damian ne explică de ce costă din ce în ce mai mult acest produs.

18 August 2019, 13:17 (actualizat 18 August 2019, 13:27) |
$article.media.images[0].description
Jambon piperat la preț"

"El jamon iberico", asa-numitul jambon iberic, este unul dintre alimentele sănătoase care formeaza regimul alimentar mediteranean. Toți spaniolii cunosc jambonul de calitate.

Miguel Ángel Prieto, măcelar: "Jambonul de ghindă este cel mai bun".

Producția este limitată, iar jambonul iberic este din ce în ce mai căutat pe piața internațională. Asta face ca prețul să urce considerabil de la un an la altul.

Miguel Ángel Prieto, măcelar: "Mai demult, oricine putea să cumpere, dar acum prețul a urcat. Un picior de jambon costă 450 de euro, iar altădată era 250 de euro".

Porcii iberici sunt crescuți în libertate și se hrănesc doar cu ghindă și iarbă. Această metodă naturală oferă un produs cu multe proprietăți benefice.

José Gómez, cercetător în industria alimentară: "Suntem pe cale să publicăm un studiu care va revoluționa jambonul".

Carnea de porc iberic este pusă la uscat timp îndelungat, iar rezultatul unui proces din ce în ce mai complicat este acest jambon delicios, care începe să fie tot mai apreciat în Asia și SUA.

Anual se vând peste 20 de tone de jambon în valoare de peste 4 miliarde de euro.

De la Madrid, pentru TVR, Felix Damian

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 18°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 16°C 13°C
CRAIOVA 19°C 17°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI