Cum simt vârstnicii izolarea: ”Cam greu ne adaptăm mai ales că avem un tonus numai când ieșim afară”. ”Sunt de acord cu relaxarea, dar să nu se răspândească iar”

24 aprilie 2020, 08:04

Considerate printre cele mai vulnerabile persoane în fata epidemiei de COVID-19, vârstnicii au fost nevoiți să își schimbe obiceiurile pe care le aveau.

Întrebați ce este dificil în această perioadă vârstnicii au răspuns: Starea asta de semi-arest, n-avem ce face. Mai ales ca noi avem o vârstă și cam greu ne adaptăm mai ales că avem un tonus numai când ieșim afară, la mișcare, la aer.

Ne bucuram dacă se reîncep activitățile, deși nu știu copiii cu grădinița cum o să fie. Asta mă îngrijorează pe mine…să nu se îmbolnăvească copiii, că știți cum e bunicii îngrijesc copiii.

Sunt de acord cu relaxarea dar nu a tuturor legilor sau cum să le zic…. să nu se răspândească iar.

Ordonanțele militare prevăd un interval orar stabilit în care pot ieși din casa și doar pentru a cumpără cele necesare. Au fost nevoiți să se adapteze vrând, nevrând la viață în izolare.

Mulți dintre ei se lupta cu singurătatea și le e dor să revină la stilul de viață pe care îl aveau. Stiu însă că nimic nu vă mai fi la fel. Cel puțin nu curând.

Potrivit unui studiu IRES, 25% dintre persoanele de peste 65 de ani stau singure în izolare. Pe lângă lipsa prietenilor și a rudelor, vârstnicii se lupta și cu problemele de sănătate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă