Campania "Izolați în România". De sărbători, telespectatorii TVR trimit daruri copiilor care învață în cea mai mică școală din țară

Începând din această seară, timp de 7 episoade, vă invităm să-i cunoașteți pe telespectatorii TVR care s-au implicat în campania "Izolați în România". Sunt oameni care au înțeles că un gest mic poate face diferența în viața românilor care locuiesc în cătunele risipite în toată țara. Astăzi mergem în Maramureș, la școala din Cornăţea, unde elevii învață într-o încăpere cât un dormitor de bloc. De sărbători, telespectatorii TVR le întind o mână de ajutor și le trimit daruri.

20 Decembrie 2017, 20:24 (actualizat 20 Decembrie 2017, 20:35) Știrile TVR |
Izolați în România. Daruri pentru copii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Școala din cătunul maramureșean Cornățea este cea mai mică școală din Romțnia. Aici învață 5 generații diferite. Fiecare copil are acasă o familie mare, cu câte 4 sau chiar 9 frați.

Pentru a ajunge în fiecare casă pachetele dăruite special pentru ei se urcă anevoie cu căruța trasă de cai. Ninge mult iar drumul e greu.

Învățătoarea din Cornățea străbate în fiecare zi, indiferent de vreme, o potecă de munte, timp de o oră pentru a ajunge la școală. Dumitrela Opariuc este singura lor legătura cu lumea.

Pe același drum sunt urcate cele 40 de pachete pentru toți copiii din Cornățea,venite din toata țara.

Timp de o lună, cât a durat campania Izolați în România, telespectatorii au pregătit daruri pentru elevii celei mai mici școli.

Pentru că au fost impresionați de cuvintele sale, a primit un pachet și cel care face focul în fiecare dimineață în școală.

La Cornățea nu există drum, magazin sau medic. Arareori ajunge cineva până la ei.

Astăzi a urcat telespectatorul TVR, aducând bucurie pentru seara de Crăciun.

Mulțumim pentru omenie, telespectator TVR!

 

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI