Izolați într-o lume greu de înțeles, copiii cu dizabilități de auz au nevoie de ajutor. În România sunt doar 100 de interpreți mimico-gestuali

Pentru că familia nu poate fi tot timpul lângă ei, chiar și o vizită la doctor poate fi un chin în lipsa unui interpret mimico-gestual. O asociație încearcă să le asigure gratuit acest serviciu și atunci când merg la evaluări kinetoterapeutice și logopedice. Părinții vor înțelege astfel mai bine ce înseamnă recuperarea copiilor.

06 Septembrie 2020, 21:16 Știrile TVR |
Ajutor pentru cei izolați în tăcere
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În România sunt peste 30 de mii de persoane cu deficienţe de auz. Dintre acestea, 5.000 sunt copii. Au nevoie de ajutor, pentru că zilnic se lovesc de discriminare.

În sprijinul lor vin asociațiile care le oferă programe de suport.

Unul dintre acești copii cu nevoi speciale este David, un băiețel de doar 4 ani, născut cu deficiență de auz, la fel ca părinții lui.

A venit împreună cu mama lui la o evaluare pentru începerea ședințelor de kinetoterapie. Alături de ei a stat tot timpul un interpret mimico-gestual, care i-a ajutat.

Astfel de sprijin gratuit din partea unei asociații este vital pentru familiile care vin cu copiii la recuperare.

Inițiatorii proiectului vor ca, până la finalul anului, să vină în sprijinul a 100 de familii, însă pentru acest lucru mai au nevoie de donații.

În România, la ora actuală avem doar 100 de interpreți mimico-gestuali. Necesarul este însă mult mai mare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI