"Izolați în România" și "Adevăruri despre trecut", producții TVR premiate la Festivalul Televiziunilor Publice din Europa CIRCOM

Două documentare marca TVR au fost premiate la Festivalul Televiziunilor Publice din Europa, la care au concurat producții din 23 de țări. Dite Dinesz și-a adjudecat Premiul I la categoria Minorități în societate, cu un episod din seria "Izolați în România", iar Raluca Rogojină a obținut Mențiune la secțiunea Documentar, pentru "Adevăruri despre trecut".

29 Aprilie 2021, 20:53 (actualizat 04 Mai 2021, 08:21) Știrile TVR |
Documentare marca TVR, premiate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Cum am trăit într-o pădure" este rezumatul a 5 ani în care Dite Dinesz a căutat poveștile oamenilor care trăiesc singuri, dincolo de munți, înconjurați de păsări și copaci.

Istoriile lor au impresionat juriul CIRCOM, care a acordat echipei din care mai fac parte Marius Danci și Constantin Buță Premiul I.

Prin emisiunea "Izolați în România, donatori și voluntari încearcă să îi ajute pe bătrânii izolați în tristețe și singurătate.

Așa s-a întâmplat și în această primăvară - o minune, pe care o vedeți de Paști, în Vinerea Mare, de la ora 21.00, pe TVR 1, într-o ediție specială "Izolați în România".

Când vorbeşte despre premiul CIRCOM, Raluca Rogojină e cu gândul la victimele atrocităţilor din 1946-1947, despre care încă se cunosc puține lucruri. Pentru documentarul "Foametea", Raluca a lucrat peste un an, timp în care a adunat mărturii înfricoșătoare despre realitățile cumpliților ani 1946-1947 de pe ambele maluri ale Prutului, din Moldova şi Basarabia.

"Dedic acest premiu tuturor victimelor! Prin obţinerea premiului internaţional şi prin difuzarea documentarului, acest fenomen cumplit va fi cunoscut şi lumea întreagă va afla ce s-a întâmplat atunci, pentru că s-a vorbit prea puţin despre acele vremuri când oamenii înnebuneau de foame la propriu", spune Raluca Rogojină.

În cadrul Prix CIRCOM 2021, TVR a acordat Premiul de debut în jurnalism, respectiv Young Onscreen Talent - o distincţie în memoria Vandei Condurache, realizator şi redactor-şef al Redacţiei Programe TVR Iaşi, premiu pe care Televiziunea Publică îl acordă anual. Premiul a fost oferit jurnalistului Dennis Siva, de la televiziunea norvegiană NRK.

La Prix CIRCOM Regional 2021 au fost înscrise peste 190 de producţii, iar câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu de specialitate, format din profesionişti de televiziune din 20 ţări europene, printre care şi reprezentantul TVR Alina Amza, coordonator cu atribuţii de producător executiv al Departamentului TVR 1.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI