Izolați în mijlocul oceanelor și mărilor. Călătorie în jurul lumii, în vreme de pandemie. Avantaje: relaxare, mai mult timp cu copiii, fără carantină la sosirea în unele țări

1 februarie 2021, 20:41

Singuri pe o barcă în mijlocul oceanului este izolarea perfectă. Vara trecută, când lumea întreagă căuta tot felul de soluții pentru a naviga în viața de zi cu zi printre restricții, o familie din Ungaria a decis să navigheze la propriu, departe de această nouă realitate.

Mama, tatăl și 2 copii au plecat în jurul lumii, pe un iaht de 25 de metri.

Domonkos Bosze, lucrător în IT: Pentru mine este o experienţă fantastică, pentru că petrec mai mult timp cu copiii, decât să vin seara târziu de la muncă, epuizat şi fără timp şi dispoziţie de joacă sau chiar să cinăm împreună”.

Domonkos lucrează în IT, dar își face treaba de la distanță, iar fetițele în vârstă de 6 și 8 ani învață online. Acolo unde este posibil, părinții îi înscriu în școli locale, pentru a se familiariza cu diferitele culturi pe care le întâlnesc.

Au plecat în iunie din Croația. Au ocolit Italia și Spania, s-au oprit în insulele Capului Verde și apoi au traversat Oceanul Atlantic, iar Crăciunul i-a prins în Martinica.

Anna Demecky, mamă: Am văzut delfini care săreau în faţa noastră şi înotau pe lângă barcă pe o mare calmă, apa era ca o oglindă şi am putut să-i vedem foarte bine. A fost minunat. Era într-o dimineaţă când navigam spre Palermo şi totul parcă era un vis„.

Pe vas pot căra provizii pentru o lună și au învățat să pescuiască pentru a-și diversifica dieta. Până acum, singura problemă a fost o furtuna care i-a surprins în Atlantic, dar prin care au trecut cu bine, chiar dacă au pierdut un prăjitor de pâine și un telefon. Își planifică drumul în funcție de vreme și acostează oriunde li se permite, cu respectarea regulilor locale de COVID.

Când am ajuns în Martinica, le-am spus autorităţilor că suntem de 16 zile pe mare şi au acceptat asta în loc de carantină. De 8 zile nici nu mai văzusem o altă ambarcaţiune, povestește Domonkos Bosze.

Potrivit planului lor, următoarea destinație este Panama. Dar nu au nicio grabă. După propriile calcule, călătoria în jurul lumii va mai dura cam 5-6 ani și au în plan opriri mai îndelungate în insulele din Oceanele Pacific și Indian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite