Izolați de teama coronavirusului. Un bărbat din Satu Mare nu a fost primit acasă pentru că tuşea şi lucrase la un restaurant chinezesc în Italia

16 februarie 2020, 18:25

La Deva, însă, chiar medicii au dat alerta şi au trimis de urgenţă la Timişoara o femeie care avea febră şi dureri de cap. Pacienta le-a spus că are encefalită, dar şi că a revenit de câteva zile dintr-o excursie în Thailanda.

Un bărbat de 40 de ani a trecut azi noapte prin momente de cumpănă. Revenit din Italia unde a lucrat la un restaurant chinezesc, a crezut că ar putea fi infectat cu coronavirus pentru că tuşea.

Bărbatul a ajuns la Spitalul din Satu Mare, unde medicii i-au făcut teste şi l-au liniştit. Nu are boala mortală din China. Dar nici rudele, nici vecinii nu au acceptat verdictul. Familia a chemat o salvare care l-a dus din nou la spital.

Bărbatul este acum sub tratament, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Satu Mare.

A fost panică şi în Deva. O femeie de 56 de ani care a revenit la mijlocul săptămânii dintr-o vacanţă în Thailanda a reclamat dureri de cap şi febră. Şi a cerut ajutorul medicilor de la spital. Le-a spus celor de la urgenţe că suferă de encefalită autoimună, dar doctorii au vrut să fie prudenţi. Au considerat că poate fi suspectă de coronavirus şi au trimis-o rapid la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Femeia nu are, însă, coronavirus.  A rămas internată la Timișoara, dar NU este izolată.

Conducerea Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara a cumpărat un kit de testare pentru infectarea cu coronavirus. Dar, deocamdată, nu poate fi folosit. Sunt așteptați specialiști din Germania care să aducă un soft, iar cei de la Institutul Matei Balş din Capitală să instruiască personalul medical.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite